Banca Transilvania promite ca va cheltui eficient 60 milioane de euro

Banca Transilvania promite ca va cheltui eficient 60 milioane de euro

Intr-un cadru lejer si amical oficialii Bancii Transilvania au semnat un contract de credit in valoare de 60 de milioane de euro. Este vorba despre un imprumut acordat "clujenilor" de 5 institutii financiare internationale, pe care banca il va utiliza pentru extinderea retelei, a personalului, a volumului de credite pentru IMM-uri, dar si pentru implementarea 

Intr-un cadru lejer si amical oficialii Bancii Transilvania au semnat un contract de credit in valoare de 60 de milioane de euro. Este vorba despre un imprumut acordat "clujenilor" de 5 institutii financiare internationale, pe care banca il va utiliza pentru extinderea retelei, a personalului, a volumului de credite pentru IMM-uri, dar si pentru implementarea  unor ample proiecte de dezvoltare. Fiecare din cele 5 entitati va contribui la imprumut cu … 12 milioane de euro.

Conferinta de presa gazduita de Cafeneaua BT a reunit atat membri din conducerea bancii, cat si reprezentanti ai celor cinci companii care au anuntat ca vor acorda cate 12 milioane de euro fiecare. Arthur Arnold, CEO la Netherlands Development Finance Company FMO a declarat ca in intreaga sa activitate profesionala este pentru prima oara cand semneaza un contract de credit intr-o cafenea, dar ca este mandru de faptul ca este “parte a acestui proiect (…) care va consolida, cu siguranta, parteneriatul intre entitatile implicate”.

Creditul este acordat pe o perioada de sapte ani, iar rambursarea se va realiza intr-o singura transa, la data scadentei. Cu toate ca detaliile contractului sunt confidentiale, intrebat despre dobanda pe care banca Transilvania trebuie sa o plateasca creditorilor sai, Robert C. Rekkers, CEO la Banca Translvania nu a declarat decat ca “este destul de mare”. Aici speculatiile sunt de prisos si nu prea servesc nimanui. Ceea ce este intr-adevar important de subliniat este faptul ca, fiind un capital de rangul II, banii se pot multiplica  pana la data scadentei de cel putin opt ori. Iar in aceste conditii capitalul activ se majoreaza si el semnificativ.

Cele cinci institutii despre care am tot amintit sunt : Deutsche Investitions – und Entwicklungsgesellschaft mbH (DEG), European Fund for Southeast Europe (EFSE), International Finance Corporation (IFC), sectiunea World Bank Group care se ocupa de investitiile in sectorul privat, Netherlands Development Finance Company (FMO) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Detalii mai multe legate despre cum vor fi cheltuiti acesti bani si despre cum anume vor fi ei distribuiti, nu au fost oferite. Insa afirmatia lui Robert Rekkers este mai mult decat clara si evidenta: “Thank you for the money, we will spend it well”, a conchis Rekkers sub forma unei promisiuni, in fata auditoriului format din reprezentantii companiilor partenere, cat si din presa.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos