Banca Transilvania ofera Credite Gata Garantate pentru IMM-uri

Banca Transilvania ofera Credite Gata Garantate pentru IMM-uri

Banca Transilvania lanseaza pe piata un nou produs din platforma anti-criza: Creditul gata garantat, pentru IMM, lansat in parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Intr-o perioada in care intreprinzatorii incearca sa limiteze blocajul financiar, vizibil in fluxurile de incasari si plati ale companiilor, Banca Transilvania ia initiativa, propunand o linie

Banca Transilvania lanseaza pe piata un nou produs din platforma anti-criza: Creditul gata garantat, pentru IMM, lansat in parteneriat cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM). Intr-o perioada in care intreprinzatorii incearca sa limiteze blocajul financiar, vizibil in fluxurile de incasari si plati ale companiilor, Banca Transilvania ia initiativa, propunand o linie de credit co-branded, cu FNGCIMM. Acest produs merge mai departe decat conventiile cadru existente in sistemul bancar, prin: largirea accesului la finantare – prin crearea unui produs de masa, destinat sectorului IMM; structurarea unei facilitati distincte, cu criterii care tin cont de conjunctura economica actuala si, de asemenea, prin rezolvarea problemei garantiilor, cu ajutorul procedurii “one-stop-shop”, pusa la punct impreuna cu Fondul.

Experienta BT in creditarea IMM-urilor, mai ales cea din ultimii ani, este folosita de aceasta data pentru un produs simplu, o linie de credit, pentru care clientii nu trebuie sa aduca garantii materiale. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri acopera 80% din garantiile facilitatii, iar BT pune la dispozitie capitalul necesar si acopera restul de 20%.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: “Impreuna cu  Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii sustinem in mod real IMM-urile din Romania. Ca Banca a Oamenilor Intreprinzatori, prin Creditul gata garantat continuam, cum este si firesc, sa venim cu produse care refac accesul la finantare, tocmai cand acesta este mai complicat. Acum nu mai este momentul sa inovam, desi noi am fost mereu preocupati de noutati. Este momentul produselor de creditare simple, care rezolva problemele de lichiditati ale intreprinzatorilor de azi”.

Aurel Saramet, Presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, declara: „Crizele vin si trec; acest lucru ne face sa fim in continuare optimisti si sa credem in sansele intreprinzatorilor romani. Creditul gata garantat, lansat de Banca Transilvania, in parteneriat cu  Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, este inca o modalitate prin care incercam sa-i sustinem pe cat mai multi, iar parteneriatul cuabancile dovedeste o data in plus ca, cea mai eficienta solutie pentru atenuarea efectelor crizei este colaborarea intre actorii de pe piata financiara. In acest spirit, consideram ca si operationalizarea a Fondului Roman de Contragarantare va creste semnificativ avantajele IMM-urilor, dar si ale sistemului bancar, reducand costurile suportate de catre IMM la accesarea creditelor, cu cel putin 2%-3% si crescand lichiditatile disponibile ale bancilor, ca urmare a reducerii nivelului de provizionare a creditelor.”

Dobanda perceputa pentru Creditul gata garantat, de 15% pentru finantarea in lei, este cat se poate de atractiva, in contextul in care, oricum, media dobanzilor practicate de BT la creditele in lei, in ultimele 6 luni, este cu 3 – 4 puncte procentuale sub media pietei din Romania. In ceea ce priveste dobanda la creditele in euro, aceasta este, de asemenea, atractiva: 9,5% pe an. Creditul gata garantat se adreseaza IMM-urilor si este destinat nevoilor de capital de lucru ale firmelor, incluzand platile pentru: furnizori, utilitati, salarii, precum si cele pentru achitarea datoriilor – chiar si cele pentru bugetul de stat. De asemenea, destinatia liniei de credit poate fi refinantarea de credite, angajate la Banca Transilvania sau la alte banci comerciale, utilizate pentru nevoi de capital de lucru. Valoarea maxima a finantarii este de 250.000 de lei sau echivalentul in euro, iar termenul de acordare este de 1 an.

Pentru a beneficia de acest produs BT, companiile trebuie sa aiba minim 2 ani de activitate, de la data inmatricularii firmei. In plus, conform ultimului bilant contabil semestrial si / sau anual, evolutia cifrei de afaceri trebuie sa fie pozitiva sau, in cazul in care aceasta este negativa, scaderea cifrei de afaceri trebuie sa fie de cel mult 25%. Tot referitor la ultimul bilant, exista si cerinta ca firma sa inregistreze profit din exploatare.

Clientii care vin la Banca Transilvania pentru a contracta un Credit gata garantat, beneficiaza inclusiv de consultanta necesara, cu ajutorul celor 400 de angajati specializati in finantari IMM. Informatii utile, precum si trainguri cu tematici de interes pentru perioada de criza sunt oferite de BT si prin intermediul Clubului Intreprinzatorului Roman (www.btclub.ro).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos