Banca Transilvania nu este de vanzare

Banca Transilvania nu este de vanzare

Conducerea Bancii Transilvania dezminte o eventuala preluare a bancii de catre un puternic grup financiar din strainatate. “Zilele acestea chiar pregatim strategia de dezvoltare a bancii pentru urmatorii trei ani. In acest moment nu discutam preluarea bancii cu nici un grup financiar – bancar. In nici un caz nu se pune problema unei vanzari a

Conducerea Bancii Transilvania dezminte o eventuala preluare a bancii de catre un puternic grup financiar din strainatate. “Zilele acestea chiar pregatim strategia de dezvoltare a bancii pentru urmatorii trei ani. In acest moment nu discutam preluarea bancii cu nici un grup financiar – bancar. In nici un caz nu se pune problema unei vanzari a Bancii Transilvania in momentul de fata”, ne-a declarat Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania.

In aceasta zile, o parte din media romaneasca a vorbit despre o eventuala preluare a Bancii Transilvania de catre grupul Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). Austriecii ar fi venit cu o oferta de 600 de milioane de euro pentru preluarea controlului bancii, cu putin peste valoarea la Bursa a companiei, insa actionarii bancii ar fi cerut numai putin de 1 miliard de euro.

Banca Transilvania este una dintre cele mai importante institutii financiar–bancare din Romania, aflata in top 10 si una dintre cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Cu active de aproape 1.500 mil. euro inregistrate in primul trimestru al anului, Banca Transilvania are o cota de piata de 4%, fiind pe locul 9 in clasamentul bancilor. BT este una dintre putinele banci din Romania care au capital majoritar autohton.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos