Banca Transilvania, cea mai valoroasa companie cu capital romanesc

Banca Transilvania, cea mai valoroasa companie cu capital romanesc

Clujul gestioneaza cel mai puternic business privat autohton. Potrivit topului realizat de Ziarul Financiar privind cele mai valoroase 100 de companii din Romania, Banca Transilvania este prima in ierarhia companiilor cu capital romanesc, cu o valoare de piata de 1,16 miliarde euro. Dincolo de strategii bine puse la punct, produse inovatoare sau o echipa profesionista,

Clujul gestioneaza cel mai puternic business privat autohton. Potrivit topului realizat de Ziarul Financiar privind cele mai valoroase 100 de companii din Romania, Banca Transilvania este prima in ierarhia companiilor cu capital romanesc, cu o valoare de piata de 1,16 miliarde euro. Dincolo de strategii bine puse la punct, produse inovatoare sau o echipa profesionista, Ionut Patrahau, director general adjunct al bancii, scoate in evidenta un factor extrem de important … pentru succes: sansa.

"Un grup de oameni a avut norocul sa faca ceea ce a trebuit, cum a trebuit, atunci cand a trebuit", ne-a precizat oficialul Bancii Transilvania, specificand totodata ca se simte "cel mai norocos om din lume".

Pentru a evidentia importanta pe care oamenii o dau sansei, Ionut Patrahau ne-a povestit chiar o intamplare din liga americana de baseball, in care o echipa dintr-un mic orasel a reusit sa transfere unul dintre primii trei jucatori din liga. La conferinta de presa prilejuita de prezentarea noii achizitii, managerul echipei le-a spus jurnalistilor: "We were lucky" ("Am fost norocosi"), atunci cand a fost intrebat cum au reusit sa realizeze acest transfer. Citeste pe Blogul lui Cornel Dinu (www.dinucornel.ro) un comentariu referitor la "Bulanul Bancii Transilvania". 

15 banci prin cele mai valoroase 100 companii din Romania

Sectorul bancar ofera printre cele mai numeroase prezente in top. Astfel, 15 banci se regasesc in aceasta ierarhie. Cea mai valoroasa dintre acestea este BCR, a carei valoare a fost estimata de specialisti la 6,07 miliarde euro. Cel mai bine reprezentat sector este insa cel energetic, cu 25 de companii, urmat de cel al serviciilor si industrie, fiecare cu cate 18 companii. Dintre cele 100 de companii cuprinse in ierarhie, numai 14 au o valoare de piata care depaseste 1 miliarde de euro. Firmele controlate de investitori straini sunt cele mai numeroase – in numar de 60, in timp ce companiile aflate in proprietatea statului sau firmele private cu capital autohton isi impart egal restul de 40 de pozitii.

Topul a fost realizat de Ziarul Financiar impreuna cu casa de investitii Capital Partners, luand in calcul capitalizarea bursiera, in cazul companiilor cotate. In cazul celor necotate, valoarea acestora a fost calculata in functie de rezultatele financiare din ultimii ani, nivelul datoriilor, cotele de piata si, cel mai important, valoarea tranzactiilor care au avut loc pe acelasi segment de activitate in ultima perioada. Anuarul "100 Cele mai valoroase companii din Romania", va aparea pe piata miercuri, 15 noiembrie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos