Banca Transilvania castiga 30 mil. euro in jumatate de an

Banca Transilvania castiga 30 mil. euro in jumatate de an

Banca Transilvania a anuntat obtinerea in primul semestru al lui 2008 a unui profit net de 111,4 mil. lei sau aproximativ 30 mil. euro. Acest nivel al castigului este cu 40% mai mare decat la sfarsitul primelor sase luni din 2007. “Acest nivel al profitului a fost atins prin contributia directa a tuturor celor patru

Banca Transilvania a anuntat obtinerea in primul semestru al lui 2008 a unui profit net de 111,4 mil. lei sau aproximativ 30 mil. euro. Acest nivel al castigului este cu 40% mai mare decat la sfarsitul primelor sase luni din 2007. “Acest nivel al profitului a fost atins prin contributia directa a tuturor celor patru linii de business (retail, IMM, Corporate si Divizia Pentru Medici), rezultatele foarte bune obtinute de trezorerie, precum si prin controlul si monitorizarea riguroasa a activitatii de creditare”, se arata in comunicatul bancii.

Ritmul de crestere al profitului net a accelerat fata de anul trecut, cand acesta avansa cu 35%, la aproape 80 mil. lei. Profitul brut dupa primele sase luni era de 131,3 mil. lei (36 mil. euro), cresterea inregistrata fiind de 41%, pe fondul unui avans al veniturilor cu 30% si al cheltuielilor cu 27%. 

Ritmul de crestere al activelor in primele sase luni din 2008 s-a redus fata de evolutia inregistrata in Q1 2007, in conditiile unei baze de calcul mai mare. Astfel, activele Bancii Transilvania la finalul lui iunie 2008 se ridicau la 15,8 miliarde lei, cu 14% mai mari fata de inceputul anului, in timp ce cresterea la sase luni 2007 era de 22%. Fata de prevederile bugetului de venituri si cheltuieli pe intregul an 2007, nivelul activelor a fost realizat in proportie de 81%.

“In ciuda climatului internaţional negativ si a situatiei pietei de capital, banca a inregistrat rezultate foarte bune, cu focus pe consolidarea bancii, pe profitabilitate si pe succesul liniilor de afaceri. In continuare, ramanem atenti la mediul financiar international si la calitatea portofoliului de credite”, declara presedintele Bancii Transilvania, Robert Rekkers.

Castigurile bancii se vor “rotunji” anul acesta odata cu finalizarea tranzactiei vanzarii companiei Asiban catre Groupama, pentru 87,5 mil. euro, preconizata pentru al treilea trimestru din 2008. Afacerea va rezulta un castig exceptional inainte de impozite de cel putin 75 mil. euro.

Banca Transilvania a deschis in primele sase luni ale anului 41 de unitati, ajungand la 496 si aproximativ 6.000 de anajati. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos