Banca Transilvania blamata prin declaratii un pic tendentioase

Banca Transilvania blamata prin declaratii un pic tendentioase

Vineri, undeva dupa 17.00, aproape de ora inchiderii, o agentie Banca Transilvania a fost luata cu asalt de doi indivizi, cu cagule pe fata, care sub amenintarea pistoalelor au reusit sa fure aproximativ 60.000 euro. Jaful armat de la unitatea Bancii Transilvania din Cluj Napoca a fost o stire soc pentru mass-media din Romania, care

Vineri, undeva dupa 17.00, aproape de ora inchiderii, o agentie Banca Transilvania a fost luata cu asalt de doi indivizi, cu cagule pe fata, care sub amenintarea pistoalelor au reusit sa fure aproximativ 60.000 euro. Jaful armat de la unitatea Bancii Transilvania din Cluj Napoca a fost o stire soc pentru mass-media din Romania, care s-a transformat peste week-end intr-un subiect dezbatut pe larg la tv de cine a vrut si cine nu a vrut. Si-au dat cu parerea aviatorul doamnei creatoare de moda Romanita fosta Iovan, doctorul jurnalist Val Valcu, poetul parlamentar Adrian Paunescu si altii. Lista poate continua, pentru ca pe parcursul celor doua zile au avut timp mai multi "invitati" sa comenteze jaful de la banca.

Printre cei care s-au hazardat in comentarii, mai mult sau mai putin avizate, s-a numarat si ministrul Internelor, Dan Nica, care a declarat ca este inadmisibil ca o banca sa fie jefuita mai usor decat o toneta din piata, subliniind ca acest lucru denota indolenta institutiilor de credit. Aceasta prima idee exprimata de vocea autoritatii nu a fost pe placul oficialilor de la Banca Transilvania. Astfel, Leontin Toderici, director executiv la Banca Transilvania, a precizat ca observatiile ministrului Internelor sunt "un pic tendentioase".

"Nu vreau sa intru in polemica cu domnul ministru, dar noi am respectat toate regulile de securitate. Firma de paza este acreditata de Politie, suntem conectati la sistemul de alarma, iar banii nu erau in zona de acces a tuturor clientilor. Nu vreau sa comentez ce a spus domnul ministru, ca banca din Cluj a fost jefuita mai usor decat o toneta din piata. Eu spun ca ne intereseaza pe toti prinderea atacatorilor si pentru acest lucru oferim tot sprijinul nostru", a adaugat Toderici. Directorul executiv al bancii a reiterat ca planul de securitate aplicat in toate agentiile Bancii Transilvania este cel standard, care nu difera ca rigurozitate de niciun plan al vreunei alte banci din Romania.

Dincolo de acest dialog de la distanta, purtat prin intermediul declaratiilor de presa, ramane o problema inedita si, din pacate, grava: bancile din Romania incep sa fie luate cu asalt de hoti inarmati. Ce facem astazi? Cum procedam maine? Radu Gratian Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, spune ca bancile analizeaza deja posibilitatea adoptarii unor masuri suplimentare de siguranta, dupa jaful armat de la agentia Bancii Transilvania. "Comunitatea bancara este preocupata de asigurarea sigurantei bancilor, iar faptul ca nu s-au intamplat multe incidente pana in prezent arata acest lucru. Masuri suplimentare nu sunt niciodata rau-venite. Sunt convins ca incepand inca de vineri bancile analizeaza daca trebuie luate masuri suplimentare de siguranta", a declarat Ghetea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos