Banca sentimentala

Banca sentimentala

Emotii, dragoste, inspiratie, flori si viata. Toate si totul intr-o abordare la sentiment. Asta incearca sa ne comunice Millennium Bank, inca din prima zi de existenta pe piata bancara autohtona. Solutiile, produsele, serviciile si mesajul portughezilor capata contur pornind de la expresia concisa: "Mai mult decat bani!". Fara a pune accent pe portofoliul de produse

Emotii, dragoste, inspiratie, flori si viata. Toate si totul intr-o abordare la sentiment. Asta incearca sa ne comunice Millennium Bank, inca din prima zi de existenta pe piata bancara autohtona. Solutiile, produsele, serviciile si mesajul portughezilor capata contur pornind de la expresia concisa: "Mai mult decat bani!". Fara a pune accent pe portofoliul de produse care va fi disponibil romanilor, oficialii Millennium Bank au mizat puternic pe mesaj. O abordare inteleapta in conditiile in care banca nu va descoperi roata in Romania, ci va vinde practic acelasi tip de produse bancare disponibile si la celelalte institutii de credit. Credite ipotecare si de nevoi in lei, euro si franci elvetieni, carduri de debit si de credit, solutii financiare pentru IMM-uri si companiile mari. Dincolo de aceste elemente comune, Millennium Bank vrea sa surprinda clientii prin automatizarea relatiei, prin intermediul serviciilor de genul self-banking, internet-banking, mobile-banking si call-center.

62% dintre bancherii de la Millennium sunt femei

Millennium Bank a pornit la drum mizand pe 39 de sucursale deschise simultan in 9 orase: Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj, Constanta, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara. Banca are deja peste 500 de angajati, dintre care 62% sunt femei. Interesanta este campania de recrutare pe care a derulat-o pe parcursul acestui an, interval in care a reusit sa puna mana pe profesionisti foarte buni din curtea competitorilor. Cei mai multi bancheri sunt veniti de la Citibank, ABN Amro Bank, Banca Transilvania, Bancpost si UniCredit Tiriac Bank. Interesant, din prisma modului de lucru, este faptul ca marea majoritate a agentiilor Millennium Bank (30 la numar) sunt complet automate si sunt denumite generic "centre de credit". Aici clientii sunt asteptati de 4 oameni (un senior reprezentant si trei reprezentanti de vanzari), care au numai sarcina de a vinde produse, fara sa desfasoare operatiuni bancare. Celelalte sucursale Millennium poarta numele de centre financiare, acestea functionand ca orice alta agentie bancara din Romania. "Deschiderea oficiala a Bancii Millennium in Romania este pentru noi o promisiune onorata. Romania ocupa un loc semnificativ in strategia noastra de dezvoltare si lansarea de astazi subliniaza angajamentul nostru fata de tara si poporul acesteia. Am construit Banca Millennium pentru a fi eficienta, moderna, avansata din punctul de vedere al tehnologiei IT, inovatoare, cu personal instruit, receptiv la nevoile clientilor si pentru a fi un partener financiar pe viata pentru clientii nostri. Ne dorim sa facem parte din viata fiecarui roman", a declarat Filipe de Jesus Pinhal, presedinte Millennium BCP.

"Nu este exclus sa cumparam o alta banca din Romania"

Chestionat despre posibilitatea de cumpara o alta banca din Romania, Christopher de Beck, vicepresedinte al Consiliului de Administratie al Millennium BCP, nu a exclus aceasta varianta. Raspunsul elegant "Nimic nu este exclus, insa in acest moment nu avem nici o intentie in acest sens" nu a fost satisfacator pentru reprezentantii mass-media, care au plusat cu o noua intrebare: "Daca statul roman va scoate din nou CEC la privatizare doriti sa achizitionati aceasta institutie, sau mizati mai degraba pe cumpararea unei companii gen Banca Transilvania?". Din nou, Christopher de Beck a evitat sa raspunda direct, punand insa accent pe faptul ca niciodata nu putem sti ce se va intampla in viitor.

Cornel Dinu
cornel.dinu@bankingnews.ro
www.dinucornel.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos