Banca romaneasca spune un adevar: creditul in yeni este neatractiv si renunta la el

Banca romaneasca spune un adevar: creditul in yeni este neatractiv si renunta la el

Banca Romaneasca nu mai acorda credite in yeni, intrucat finantarile oferite in aceasta valuta nu au fost atractive pentru clientii romani, a declarat, marti, Andreas Maragkoudakis, directorul general al institutiei. "Am oprit imprumuturile in yeni. Sumele acordate au fost foarte mici", a spus Maragkoudakis, intr-o conferinta de presa. Potrivit directorului general al Bancii Romanesti, clientii

Banca Romaneasca nu mai acorda credite in yeni, intrucat finantarile oferite in aceasta valuta nu au fost atractive pentru clientii romani, a declarat, marti, Andreas Maragkoudakis, directorul general al institutiei. "Am oprit imprumuturile in yeni. Sumele acordate au fost foarte mici", a spus Maragkoudakis, intr-o conferinta de presa.

Potrivit directorului general al Bancii Romanesti, clientii romani continua sa se orienteze cu precadere, pentru imprumuturile imobiliare, catre moneda europeana.

"Am observat ca, in general, consumatorii sunt conservatori. Acelasi lucru l-am observat si in Grecia, dupa ce am lansat produse in monede exotice", a spus Ioannis Pechlivanidis, director general adjunct al National Bank of Greece, actionarul majoritar al institutiei de credit romanesti.

Anul trecut, mai multe banci romanesti au decis sa ofere imprumuturi in monede considerate "exotice", precum yenul japonez si francul elvetian, dobanzile fiind mai mici decat cele la imprumuturile in euro sau dolar.

Reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei au atras atentia asupra anumitor riscuri generate de aceste imprumuturi, avand in vedere ca veniturile populatiei nu sunt realizate in valutele respective.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos