Banca Romaneasca a majorat cu 1,5% dobanda la creditele de consum in lei si cardurile de credit

Banca Romaneasca a majorat cu 1,5% dobanda la creditele de consum in lei si cardurile de credit

Banca Românească, membră a grupului National Bank of Greece, a majorat cu 1,5% dobânda de referinţă a băncii la creditele de consum în lei, cardurile de credit şi overdraft, nivel mai scăzut decât avansul de 2,5% a indicelui ROBOR din primul trimestru al acestui an. "Banca Românească a decis să absoarbă o parte din creşterea

Banca Românească, membră a grupului National Bank of Greece, a majorat cu 1,5% dobânda de referinţă a băncii la creditele de consum în lei, cardurile de credit şi overdraft, nivel mai scăzut decât avansul de 2,5% a indicelui ROBOR din primul trimestru al acestui an. "Banca Românească a decis să absoarbă o parte din creşterea dobânzilor de pe piata interbancară, pentru a ne proteja clienţii de şocurile pe care le-ar fi generat o creştere prea abruptă de dobândă. În acelaşi timp, am menţinut atractivitatea ofertei băncii, pentru a permite în continuare accesul la credite de consum pentru un număr cât mai mare de clienţi", a declarat, joi, într-un comunicat directorul executiv retail şi reţea, Lakis Couninis.
           
Totodată, banca a redus cu 0,2% dobanda variabilă pentru clienţii cu credite imobiliare în euro, urmând evoluţia indicelui EURIBOR din ultimul trimestru, iar dobânzile variabile aplicabile creditului de consum garantat şi negarantat în euro au rămas nemodificate.
           

Banca a lansat două credite de consum noi, în euro şi franci elveţieni, cu dobândă fixă pe primul an de creditare.
           
Instituţia de credit a avut, anul trecut, un profit operaţional de 12 milioane de euro, în creştere cu 8% comparativ cu 2006. Veniturile obţinute din operaţiuni au crescut cu 43%, la 72 de milioane de euro, de la 50 de milioane de euro în 2006.
           
La sfârşitul anului 2007, Banca Românească deţinea 122 de sucursale, cu 46 de unităţi mai mult faţă de anul 2006, şi avea 1.539 de angajaţi, mai mult cu 410 persoane.
           

Cota deţinută de bancă pe piaţa creditelor a crescut cu un punct procentual, la 4%.
           

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos