Banca Nationala vrea sa limiteze veniturile sefilor din banci

Banca Nationala vrea sa limiteze veniturile sefilor din banci

Ziarul Financiar anunta ca salariile managerilor din sistemul bancar vor fi corelate cu obiectivele si strategia pe termen lung ale fiecarei institutii de credit. Piata fortei de munca va fi organizata in conformitate cu proiectul de reglementare privind administrarea si evaluarea activitatii publicat de Banca Nationala. "In situatia in care membrii organelor cu functie de

Ziarul Financiar anunta ca salariile managerilor din sistemul bancar vor fi corelate cu obiectivele si strategia pe termen lung ale fiecarei institutii de credit. Piata fortei de munca va fi organizata in conformitate cu proiectul de reglementare privind administrarea si evaluarea activitatii publicat de Banca Nationala. "In situatia in care membrii organelor cu functie de conducere sunt eligibili pentru acordarea de stimulente corelate cu performanta institutiei de credit, nivelul remunerarii acestora trebuie sa faca obiectul unor conditii relevante si obiective si nu trebuie corelate in mod excesiv cu performanta pe termen scurt a institutiei de credit", se arata in noul regulament propus de BNR.

Guvernatorul Mugur Isarescu a subliniat de mai multe ori pe parcursul anului trecut apetitul ridicat al bancherilor in acordarea unui volum cat mai mare de credite (de care este legat si bonusul primit la sfarsitul anului), in procesul de vanzare riscurile fiind uneori neglijate. "Schemele de remunerare trebuie stabilite intr-un mod care sa evite incurajarea asumarii imprudente a riscurilor sau maximizarea profiturilor pe termen scurt", accentueaza Banca Centrala.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos