Banca Nationala va rupe si macaroana leasingului

Banca Nationala va rupe si macaroana leasingului

Banca Nationala, dusman declarat al trendului ascendent inregistrat de consum, este hotarata sa puna o piedica serioasa in calea dezvoltarii leasingului "de consum", adica acelor contracte ce vizeaza finantarea persoanelor fizice. Consilierul guvernatorului Bancii Centrale, Adrian Vasilescu, le-a "promis" societatilor de leasing, la evenimentul prilejuit de 10 ani de leasing in Romania, o viata nu

Banca Nationala, dusman declarat al trendului ascendent inregistrat de consum, este hotarata sa puna o piedica serioasa in calea dezvoltarii leasingului "de consum", adica acelor contracte ce vizeaza finantarea persoanelor fizice. Consilierul guvernatorului Bancii Centrale, Adrian Vasilescu, le-a "promis" societatilor de leasing, la evenimentul prilejuit de 10 ani de leasing in Romania, o viata nu tocmai usoara dupa ce vor intra sub palaria Bancii Nationale a Romaniei. Cea mai la indemana masura pe care BNR o poate lua este sa supuna si societatile de leasing acelorasi masuri drastice de limitare a creditelor, care au pus bancile pe jar.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, Stefan Popa, a recomandat societatilor de leasing “sa se aplece mai mult catre firmele mici si mijlocii”, in timp ce consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a atentionat companiile de leasing ca in registrul special se vor regasi criterii mai drastice. “Ne aflam in fata unui moment dramatic, deoarece exista o ruptura intre cererea de consum – care este foarte mare – si oferta interna de bunuri si servicii. Astfel, BNR este obligata sa rupa din aripile consumului. Trebuie incurajat leasingul pentru utilaje, echipamente, astfel incat sa egalizam cererea de consum cu oferta interna”, a subliniat Adrian Vasilescu.

Si presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea a formulat critici la adresa societatilor de leasing, referindu-se la aglomerarea pietei de masini. “Am dorit ca societatile de leasing sa fie autorizate de Banca Centrala. Este un lucru pozitiv, chiar daca aceasta supraveghere nu este atat de usoara. Dezvoltarea leasingului in IT, cel pentru mobila si imobiliar demonstreaza faptul ca acest sector vine puternic din urma”, a mai spus Radu Gratian Ghetea.

Nicoleta Margineanu
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos