Banca Nationala: Asteptam noi majorari de capital la banci grecesti

Banca Nationala: Asteptam noi majorari de capital la banci grecesti

Unele banci grecesti vor efectua majorari de capital in perioada urmatoare, a declarat miercuri directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, care a precizat ca toate majorarile efectuate din iunie 2008 la nivel de sistem, cu o singura exceptie, au fost solicitate de banca centrala. "In capitalul total, se mentine clasificarea. Astfel, Grecia avea

Unele banci grecesti vor efectua majorari de capital in perioada urmatoare, a declarat miercuri directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, care a precizat ca toate majorarile efectuate din iunie 2008 la nivel de sistem, cu o singura exceptie, au fost solicitate de banca centrala. "In capitalul total, se mentine clasificarea. Astfel, Grecia avea 26,8% in total capital la septembrie 2009, iar Austria 17,1%. Grecia isi va consolida pozitia, deoarece asteptam majorari de capital la banci grecesti", a precizat Cinteza, in cadrul unui seminar financiar-bancar desfasurat la Sinaia si organizat de BNR, Asociatia Bancilor (ARB) si Alpha Bank.

La nivelul intregului sistem bancar, solvabilitatea se plasa la 13,7% dupa primele 9 luni din 2009 fata de 11,9% la final de septembrie 2008. In plus, Cinteza a subliniat ca majoritatea cresterilor de capital din iunie 2008 pana in prezent au fost solicitate de BNR. "Tot ce a fost majorare de capital din iunie pana in momentul de fata, cu o singura exceptie pentru care actionarii si-au asumat schimbarea de strategie, toate au fost efectuate ca urmare a unei solicitari scrise sau verbale de la BNR", a spus el.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos