Banca Nationala a autorizat trei noi banci

Banca Nationala a autorizat trei noi banci

Consiliul de Administratie al BNR a aprobat, marti, autorizatiile de functionare pentru Banca Feroviara, constituita de Valer Blidar, si pentru GE GarantiBank, precum si autorizatia de constituire a bancii pe care o va controla Horia Manda. “BNR a analizat marti cele trei solicitari si a dat aprobarile respective”, au declarat pentru Mediafax surse din banca

Consiliul de Administratie al BNR a aprobat, marti, autorizatiile de functionare pentru Banca Feroviara, constituita de Valer Blidar, si pentru GE GarantiBank, precum si autorizatia de constituire a bancii pe care o va controla Horia Manda. “BNR a analizat marti cele trei solicitari si a dat aprobarile respective”, au declarat pentru Mediafax surse din banca centrala.

Petre Tulin va prelua conducerea noii banci, pe care urmeaza sa o controleze Valer Blidar, omul de afaceri care detine Astra Vagoane Calatori Arad. Banca va fi una de tip universal, iar in actionariat ar urma sa intre, dupa primirea autorizatiei, investitori elvetieni. Petre Tulin, presedintele BCR Banca pentru Locuinte, care a inaintat recent cererea de incetare a raporturilor de munca in cadrul BCR BpL, a condus anterior HVB Banca pentru Locuinte, dupa ce ocupase functia de director al Directiei de Reglementare si Autorizare din Banca Nationala a Romaniei.

O alta institutie de credit apare dupa transformarea unui IFN in banca. Bogdan Merfea, CEO al Raiffeisen Kosovo, este omul pe care Horia Manda, seful companiei ce administreaza fondurile de investitii RAEF si BAF, intentioneaza sa-l puna presedinte peste banca rezultata in urma obtinerii de catre Capa Finance IFN a licentei de la BNR.

Grupul Dogus si GE Money au asteaptat de la BNR licenta de functionare pentru institutia de credit GE GarantiBank. GarantiBank functioneaza in prezent ca sucursala in Romania, supunandu-se reglementarilor olandeze, in timp ce GE Money activeaza pe piata financiara locala ca o institutie financiara nebancara.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos