Banca Mondiala semnaleaza metodele neortodoxe aplicate de bancile din Romania

Banca Mondiala semnaleaza metodele neortodoxe aplicate de bancile din Romania

Un raport al Bancii Mondiale evidentiaza atitudinea nu tocmai ortodoxa de care dau dovada bancile din Romania in relatia cu proprii clienti. Cea mai importanta concluzie sesizata de specialistii de la Banca Mondiala este reprezentata de clauzele "ascunse" al contractelor de imprumut, despre care clientii afla sau le inteleg prea tarziu. Banca Mondiala nu uita

Un raport al Bancii Mondiale evidentiaza atitudinea nu tocmai ortodoxa de care dau dovada bancile din Romania in relatia cu proprii clienti. Cea mai importanta concluzie sesizata de specialistii de la Banca Mondiala este reprezentata de clauzele "ascunse" al contractelor de imprumut, despre care clientii afla sau le inteleg prea tarziu. Banca Mondiala nu uita sa atraga atentia si asupra faptului ca metodele utilizate de bancile romanesti nu sunt bune, in timp ce taxele si comisioanele pentru serviciile bancare sunt excesiv de mari. Studiul despre protectia consumatorilor de produse financiare din Romania promoveaza o serie de 56 de recomandari pentru apararea drepturilor clientilor institutiilor de credit.

Protectia Consumatorilor a amendat bancile cu 418.000 lei in 2009

HotNews.ro/EurActiv.ro prezinta o declaratie a domnului Mihail Meiu, director al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, potrivit careia in acest an bancile au fost sanctionate cu amenzi insumand 418.000 lei, pentru nereguli in domeniu. "In primele 9 luni ale anului am primit 2100 de reclamatii legate de banci", a spus acesta. Cea mai mare amenda pentru o singura banca se ridica 80.000 de lei, motivele fiind nerespectarea prevederilor legislative privind variatia dobanzii. In 2008, ANPC a primit sesizari de la 4.000 de consumatori, in probleme legate de relatia cu institutiile bancare. Scaderea din 2009, la 2100 reclamatii pana in prezent, se datoreaza in principal scaderii activitatii de creditare, a explicat Meiu, in cadrul unui forum pe tema protectiei consumatorilor de servicii si produse financiare, organizat de Institutul Bancar Roman.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos