Banca Mondiala pune la dispozitia Romaniei un miliard de euro

Banca Mondiala pune la dispozitia Romaniei un miliard de euro

Reprezentantul Banciii Mondiale la Bucuresti, Francois Rantrua, a anuntat ca institutia financiara internationala a pus la dispozitia tarii noastre un miliard de euro, suma inclusa in cadrul acordului preventiv cu FMI. Conform lui Francois Rantrua, citat de Money.ro “Banca Mondiala a pus la dispozitie un miliard de euro deschizand saptamana trecuta o linie de finantare,

Reprezentantul Banciii Mondiale la Bucuresti, Francois Rantrua, a anuntat ca institutia financiara internationala a pus la dispozitia tarii noastre un miliard de euro, suma inclusa in cadrul acordului preventiv cu FMI.

Conform lui Francois Rantrua, citat de Money.ro “Banca Mondiala a pus la dispozitie un miliard de euro deschizand saptamana trecuta o linie de finantare, dar banii nu vor fi trasi, in cadrul participarii Bancii Mondiale la acordul de tip preventiv incheiat cu FMI”.

Victor Ponta a declarat ca memorandumul prin care Banca Monidala se angajeaza sa acorde Romaniei aceasta finantare preventiva de un miliard de euro, a fost aprobat de catre Guvern in luna mai a anului trecut. Primul-ministru spune ca acesta linie de creditare va fi accesata de catre Ministerul Finantelor doar eventualitatea in care necesitatile o vor impune.

Totusi, pentru ca suma sa fie disponibila, mai trebuie facut un pas: boardul institutiei finaciare internationale va trebui sa aprobe linia de credit in sedinta care se va desfasura la jumatatea lunii iunie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos