Banca Firenze Romania mizeaza pe intreprinzatorii italieni

Banca Firenze Romania mizeaza pe intreprinzatorii italieni

Pana la sfarsitul acestui an, Banca CR Firenze Romania va deschide noi sucursale, pentru a acoperi centrul tarii. In acelasi timp se doreste o buna reprezentare si in Capitala, prin deschiderea a patru noi unitati. "O banca mica nu este firesc sa aiba doar 20 de filiale, asadar, pana in 2008 vom ajunge sa atingem

Pana la sfarsitul acestui an, Banca CR Firenze Romania va deschide noi sucursale, pentru a acoperi centrul tarii. In acelasi timp se doreste o buna reprezentare si in Capitala, prin deschiderea a patru noi unitati. "O banca mica nu este firesc sa aiba doar 20 de filiale, asadar, pana in 2008 vom ajunge sa atingem 30 de filiale", a precizat directorul general, Giuseppe Merlo. Noile filiale vor fi deschise la Timisoara… Cluj- Napoca, Brasov, Ramnicu-Valcea, Pitesti. Cu aceasta ocazie a anuntat si lansarea serviciului de internet banking in luna iulie, serviciu care anuleaza practic distanta dintre client si banca. Potrivit datelor inregistrate la sfarsitul anului 2005, banca a inregistrat active totale in valoare de 210,5 milioane de RON, credite care totalizeaza 96,5 milioane RON, si depozite de 116 milioane RON.

Dupa cum a precizat Giuseppe Merlo este o institutie bancara mica, care mizeaza pe extindere teritoriala. In prezent, numarul de clienti este de 16.586, dintre care 14.829 persoane fizice si 1.757 de persoane juridice. Insa, majoritatea clientilor importanti si strategici sunt reprezentati din intreprinzatori italieni. Acesta este unul dintre motivele pentru care Banca CR Firenze a decis sa investeasca in Romania, aici aflandu-se numerosi oameni de afaceri italieni, in particulat toscani. Un alt punct de atractie pentru grupul italian l-a constituit potentialul de crestere privind consumul, dezvoltarea industriala si relatiile comerciale dintre firmele italienesti si cele romanesti.

Referindu-se la piata bancara romaneasca, presedintele CR Firenze Romania, Mihail Micu, a precizat ca aceasta a inregistrat o crestere importanta. Creditele de retail au crescut exponential in ultimii ani, iar pentru viitor Mihail Micu estimeaza o crestere semnificativa a creditului creditul ipotecar.

Firenze a platit 30 mil. euro pentru Daewoo Bank

Un pas important in procesul de integrare a fostei Daewoo Bank de catre Banca CR Firenze a fost demarat in a doua jumatate a anului. In luna martie 2006, banca italiana a achizitionat 56,23% din pachetul de actiuni al Bancii Daewoo. Potrivit directorului financiar, Edigio Mancini, aceasta tranzactie a costa 30 de milioane de euro. In luna mai, a fost schimbata denumirea bancii din Banca Daewoo (Romania) S.A., in Banca C.R. Firenze Romania S.A.

Obiectivul CR Firenze Romania este ca pana in 2008 sa se investeasca in noi filiale si, in acelasi timp, sa se angajeze personal calificat. Firenze Romania se axeaza pe finantari si credite in ceea ce priveste persoanele fizice: carti de credit, respectiv imprumuturi in scop imobiliar. Referindu-se la persoanele juridice Edigio Mancini a precizat ca acorda credite pentru dezvoltarea intreprinderilor. El a mai spus ca institutia inregistreaza progrese, avand in vedere ca in primele cinci luni ale anului, creditele si fondurile atrase au reprezentat o crestere cu 40% fata de rezultatele anului 2005.

Grupul Banca CR Firenze este format din sase banci, principalii actionari fiind Fundatia Ente Cassa Di Risparmio di Firenze – 42 la suta, San Paolo IMI – 18,66 la suta si BNB Paribas, cu 6,55 la suta. Anul trecut, grupul a inregistrat un profit net de 149 milioane euro, suma depozitelor totale atrase de clienti depasind 36 de milioane euro. Creditele acordate clientelei au crescut cu 7,3 la suta, ajungand la 13,14 milioane euro. Banca are in Italia peste 500 sucursale si un milion de clienti. Profitul net inregistrat in 2005 a fost de 149 milioane euro.

Nicoleta Margineanu
nicoleta.margineanu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos