Banca elvetiana UBS: concedieri masive dupa pierderi de 12 miliarde franci

Banca elvetiana UBS: concedieri masive dupa pierderi de 12 miliarde franci

Banca elvetiana UBS, cea mai mare banca europeana dupa valoarea activelor detinute, a anuntat ca face concedieri masive dupa ce a reevaluat in scadere cu 19 miliarde dolari valoarea activelor. Banca a avut o pierdere neta de 12 miliarde franci elvetieni in primul trimestru al anului si a anuntat ca va incerca sa-si majoreze capitalul

Banca elvetiana UBS, cea mai mare banca europeana dupa valoarea activelor detinute, a anuntat ca face concedieri masive dupa ce a reevaluat in scadere cu 19 miliarde dolari valoarea activelor.

Banca a avut o pierdere neta de 12 miliarde franci elvetieni in primul trimestru al anului si a anuntat ca va incerca sa-si majoreze capitalul cu 15 miliarde franci, printr-o emisiune de drepturi de preemtiune, scrie presa internationala.

Presedintele UBS, Marcel Ospel, este supus unei presiuni tot mai mari sa-si dea demisia si a anuntat ca nu va mai candida pentru un nou mandat, scrie Financial Times, in editia electronica de marti.

Publicatia anunta ca el va fi inlocuit cu Peter Kurer.  Ospel refuzase, pana acum, sa demisioneze in pofida crizei financiare in care se afla banca.

Pierderile UBS din cauza crizei din sectorul american al creditelor au ajuns, in trimestrul patru 2007, la 14 miliarde de dolari, cele mai mari inregistrate vreodata de aceasta institutie.
HotNews
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos