Banca Comerciala Carpatica va utiliza intreg profitul anului 2006 pentru rezerve si fondul pentru riscuri bancare

Banca Comerciala Carpatica va utiliza intreg profitul anului 2006 pentru rezerve si fondul pentru riscuri bancare

Banca Comerciala Carpatica (BCC) va utiliza profitul aferent anului trecut pentru constituirea de rezerve si pentru majorarea fondului pentru riscuri bancare generale, propunerea urmand sa fie discutata in cadrul unei Adunari Generale a Actionarilor (AGA), programata pentru luna aprilie. Cea mai mare parte a profitului aferent anului trecut, de 11,2 milioane de lei este destinata

Banca Comerciala Carpatica (BCC) va utiliza profitul aferent anului trecut pentru constituirea de rezerve si pentru majorarea fondului pentru riscuri bancare generale, propunerea urmand sa fie discutata in cadrul unei Adunari Generale a Actionarilor (AGA), programata pentru luna aprilie. Cea mai mare parte a profitului aferent anului trecut, de 11,2 milioane de lei este destinata unor rezerve, altele decat cele impuse prin lege, pentru acestea din urma urmand sa fie alocata suma de 1,04 milioane de lei. De asemenea, fondului pentru riscuri bancare generale ii va fi alocata suma de 6,83 milioane de lei.

Actionarii vor discuta si majorarea capitalului social cu 23,08 milioane de lei, la 139,6 milioane de lei, prin emiterea a 230,8 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Cresterea capitalului va fi facuta din capitalizarea rezervelor constituite din profitul net (11,15 milioane de lei) si utilizarea unor prime de emisiune integral incasate (11,93 milioane de lei). Titlurile distribuite actionarilor vor reprezenta un procent de 16,54%.

Tot in cadrul AGA va fi dezbatuta si problema alegerii unui nou Consiliu de Administratie pentru perioada 2007-2011.

BCC si-a inceput activitatea in 1999. Banca a inregistrat anul trecut un profit de 19,2 milioane de lei, in crestere cu 8,1% fata de nivelul din 2005, in timp ce activele totale au urcat cu 77%, la 1,63 miliarde de lei. Cea mai mare parte a capitalului, 35,79%, este detinut de Ilie Carabulea. Restul actiunilor apartin unor persoane fizice si juridice, printre care Atlassib, Atlantic Travel si Safa SA.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos