Banca Comerciala Carpatica sprijina sectorul agricol

Banca Comerciala Carpatica sprijina sectorul agricol

Banca Comerciala Carpatica reconfirma statutul de partener al sectorului agricol si anunta lansarea creditului destinat persoanelor juridice si asimilate acestora eligibili pentru ajutoarele de stat APIA si beneficiari ai platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii. Creditul APIA FERMA zootehnica (bovine, ovine, caprine) finanteaza

Banca Comerciala Carpatica reconfirma statutul de partener al sectorului agricol si anunta lansarea creditului destinat persoanelor juridice si asimilate acestora eligibili pentru ajutoarele de stat APIA si beneficiari ai platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, se precizeaza intr-un comunicat de presa al bancii.

Creditul APIA FERMA zootehnica (bovine, ovine, caprine) finanteaza capitalul de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii platilor nationale complementare in sectorul zootehnic – specia bovine, ovine, caprine, in parteneriat cu Agentia de Plati pentru Interventii in Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural – IFN S.A. (FGCR).

Platile nationale directe complementare (PNDC) in sectorul zootehnic reprezinta prima pe cap de animal in cuantum de:
– 410 lei/cap de animal – la specia bovine (conform HG nr. 1200/30.11.2011);
– 40 lei/cap de animal – la specia ovine/caprine (conform HG nr. 1199/30.11.2011). Valoarea creditului acordat poate fi de maxim 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA si se acorda in lei. Perioada de creditare se desfasoara pana la incasarea ajutoarelor de stat in sectorul zootehnic la specia bovine/ovine/caprine, dar nu mai tarziu de data de 29.02.2012.

Avantajele suplimentare ale acestui credit constau in faptul ca beneficiarul nu trebuie sa aduca aport propriu, iar daca doreste sa opteze pentru varianta rambursarii inainte de scadenta, banca nu percepe comision de rambursare anticipata. Creditele sunt garantate intr-un procent de pana la 50% de catre Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Banca Comerciala Carpatica spijina in continuare sectorul agricol si ofera conditii atractive de acordare pentru creditele in lei. Clientii beneficiaza de consultanta gratuita in ceea ce priveste pregatirea documentatiei de accesare a creditului. Prin acest nou credit Banca Comerciala Carpatica isi continua colaborarea cu APIA avuta pana in prezent prin produsele de prefinanţare a subvenţiilor APIA: creditul APIA AXA II, creditul APIA SAPS si creditul APIA pentru bunastarea pasarilor si porcinelor.” declara George Ciobanasu, Director General Adjunct Banca Comerciala Carpatica. Mai multe informatii despre acest nou produs sunt disponibile pe site-ul bancii www.carpatica.ro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos