Banca care a adus creditul in franci elvetieni, se lauda cum ii sprijina pe clientii ajunsi la ananghie

Banca care a adus creditul in franci elvetieni, se lauda cum ii sprijina pe clientii ajunsi la ananghie

4.000 de clienti ai OTP Bank care au fost impinsi sa se imprumute in franci elvetieni au fost nevoiti sa ceara restructurarea creditului, oferita de banca, deoarece nu isi mai puteau achita ratele lunare, recunosc reprezentantii bancii. "Nu au fost mai multi clientii care sa apeleze la banca datorita temperarii aprecierii francului dupa ce am

4.000 de clienti ai OTP Bank care au fost impinsi sa se imprumute in franci elvetieni au fost nevoiti sa ceara restructurarea creditului, oferita de banca, deoarece nu isi mai puteau achita ratele lunare, recunosc reprezentantii bancii. "Nu au fost mai multi clientii care sa apeleze la banca datorita temperarii aprecierii francului dupa ce am venit cu aceasta facilitate. Sunt insa clienti care au ajuns la capat cu capacitatea de rambursare a creditelor", a precizat Laszlo Diosi, directorul general al bancii, pentru Ziarul Financiar.

Banca a luat in vara masuri fara precedent pentru sprijinirea clientilor cu credite in franci dupa ce moneda elvetiana s-a intarit agresiv in prima jumatate a anului si a depasit in vara pragul de 4 lei. Presiunea asupra leului s-a redus insa in ultimele luni si cursul de schimb s-a stabilizat in jurul a 3,5 lei/franc.

Sa nu uitam

Bancherii unguri sunt cei care au adus pe piata aceasta moneda exotica in 2005. OTP are un portofoliu de 13.800 de clienţi care au contractat credite ipotecare în franci, ceea ce înseamnă 70% din total portfoliu, deci masura se impunea pentru a nu agrava situatia bancii cu imprumuturi neperformante.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos