Banca britanica RBS va face o majorare de capital record, de 15 miliarde euro

Banca britanica RBS va face o majorare de capital record, de 15 miliarde euro

Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat marti o emisiune record de actiuni,in valoare de 12 miliarde lire sterline (15 miliarde euro) pentru a acoperi o posibila pierdere de 5,9 milioane lire din deprecierea activelor si petru a echilibra bilantul contabil, relateaza Reuters. RBS a estimat ca noile titluri vor genera 4 miliarde lire sterline destinate

Royal Bank of Scotland (RBS) a anuntat marti o emisiune record de actiuni,in valoare de 12 miliarde lire sterline (15 miliarde euro) pentru a acoperi o posibila pierdere de 5,9 milioane lire din deprecierea activelor si petru a echilibra bilantul contabil, relateaza Reuters.

RBS a estimat ca noile titluri vor genera 4 miliarde lire sterline destinate intaririi bazei de capital pana la sfarsitul anului si a anuntat ca ar putea vinde o parte din divizia de asigurari.

In cadrul emisiunii, cea mai mare organizata vreodata in Europa, RBS va oferi 11 actiuni noi pentru fiecare 18 actiuni existente, la un pret de 200 pence/actiune, un pret redus cu 46% fata de pretul deinchidere de luni.

Majorarea de capital a fost "garantata integral" de bancile Goldman Sachs, Merrill Lynch si UBS, a asigurat grupul britanic.

Banca estimeaza ca efectul deprecierii activelor asupra capitalului de baza va fi de 4,3 miliarde lire net dupa perceperea taxelor sau de 5,9 miliarde lireinainte de taxe.
NewsIn 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos