BA-CA: BNR va majora dobanda la 9%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va majora dobanda de politica monetara, cu 0,25 puncte procentuale la 9%, in sedinta Consiliului de Administratie programata pentru 28 decembrie, prognozeaza analistii Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). Banca Centrala va pastra dobanda de 9% pana in 2008, cand o va reduce la 8,5%, se arata intr-un raport al BA-CA.  In

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va majora dobanda de politica monetara, cu 0,25 puncte procentuale la 9%, in sedinta Consiliului de Administratie programata pentru 28 decembrie, prognozeaza analistii Bank Austria Creditanstalt (BA-CA). Banca Centrala va pastra dobanda de 9% pana in 2008, cand o va reduce la 8,5%, se arata intr-un raport al BA-CA. 

In ceea ce priveste cursul de schimb, analistii considera ca moneda nationala va continua sa se aprecieze in raport cu euro, cursul anticipat pentru acest an fiind de 3,45 lei/euro. Pentru urmatorii doi ani, BA-CA anticipeaza un curs de 3,42 lei/euro.
"Ne asteptam ca anul viitor sa existe presiuni care sa determine aprecierea leului, ca urmare a intrarii masive de investitii straine directe si a atractivitatii pietei romanesti, dupa aderarea la UE", se arata in raport.

Economistii atrag insa atentia ca Romania s-ar putea confrunta cu o volatilitate in crestere in urmatoarea perioada, avand in vedere anumite schimbari in increderea investitorilor in regiune si de temeri legate de "un anumit grad de instabilitate politica".
"In 2008, avand in vedere perspectivele pentru adoptarea euro (obiectiv stabilit pentru 2012-2014), am putea asista la stabilizarea cursului de schimb, care se va plasa la 3,42 lei/euro", se mai arata in raport.

Pentru acest an, Comisia Nationala de Prognoza anticipeaza un curs de 3,55 lei/euro. in urmatorii doi ani, moneda nationala ar urma sa se aprecieze, ajungand la 3,53 lei/euro si, respectiv, la 3,51 lei/euro. Microintreprinderile trec la impozitarea pe profit daca depasesc pragul de venituri in cursul anului.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos