AXA si Munich Re favorite la preluarea Unita

AXA si Munich Re favorite la preluarea Unita

Grupurile AXA (Franta), Munich Re (Germania), Zurich Financial Services (Elvetia) si PPF (Cehia) se lupta pentru preluarea companiei de asigurari Unita, scoasa recent la vanzare de grupul austriac Vienna Insurance. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei favorite la preluarea Unita sunt grupurile AXA si Munich Re. In prezent, cele patru grupuri desfasoara procese de due dilligence

Grupurile AXA (Franta), Munich Re (Germania), Zurich Financial Services (Elvetia) si PPF (Cehia) se lupta pentru preluarea companiei de asigurari Unita, scoasa recent la vanzare de grupul austriac Vienna Insurance. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei favorite la preluarea Unita sunt grupurile AXA si Munich Re.

In prezent, cele patru grupuri desfasoara procese de due dilligence (audit in vederea preluarii), ofertele finale pentru achizitia asiguratorului urmand sa fie depuse la sfarsitul lunii mai. Grupurile interesate evalueaza Unita la circa 200 de milioane de euro.

Unita este al saptelea jucator din piata asigurarilor, cu afaceri de aproape 138 de milioane de euro anul trecut. Fata de 2006, primele brute subscrise de companie au crescut cu 87%, Unita fiind astfel cel mai dinamic asigurator din top zece.

Compania a fost pe pierdere in ultimii ani, insa a trecut si printr-un proces de restructurare, care a vizat imbunatatirea portofoliului si a rezultatului financiar.

Unita a fost scoasa la vanzare dupa ce Vienna Insurance a semnat acordul de preluare a diviziei de asigurari a grupului BCR (BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata) la sfarsitul lunii martie.

Grupul austriac a luat aceasta decizie pentru a evita eventualele probleme cu Consiliul Concurentei, in conditiile in care a ajuns deja la o cota globala de piata de 37%. Consiliul ia in considerare pozitia pe segmente de piata, iar cota Vienna Insurance pe piata RCA este de peste 50%.

Grupurile AXA si Munich Re au fost interesate si de preluarea Asiban, iar AXA a depus chiar o oferta angajanta, de peste 300 de milioane de euro, potrivit unor surse din piata.
ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos