Avantajele si dezavantajele cardurilor in vacanta

Avantajele si dezavantajele cardurilor in vacanta

Cand pleaca in vacanta, romanii cheltuiesc mai mult decat au, mai ales daca ajung intr-o tara straina si folosesc doar cardul. Stau marturie sumele de anul trecut, care depasesc 300 de milioane de euro. Cardurile, de credit sau debit, sunt mai usor de folosit daca titularii au grija sa respecte anumite reguli. In strainatea este

Cand pleaca in vacanta, romanii cheltuiesc mai mult decat au, mai ales daca ajung intr-o tara straina si folosesc doar cardul. Stau marturie sumele de anul trecut, care depasesc 300 de milioane de euro. Cardurile, de credit sau debit, sunt mai usor de folosit daca titularii au grija sa respecte anumite reguli. In strainatea este indicat sa platiti cu un card, comisionul este zero. In schimb, daca vreti sa scoateti bani de la bancomat mai toate bancile percep un comision de retragere. Un procent, plus o suma fixa. Astfel la 100 de euro retrasi ramaneti fara 10 lei.

E bine sa aveti cardul la dumneavoastra in special daca vreti sa inchiriati masini. Multi hotelieri, si nu numai, cer plata serviciilor cu un mijloc de plata sigur: cardul.

Ce se intampla insa daca pierdeti sau va este furat cardul? In primul rand anuntati banca din tara. Finantistii va sfatuiesc sa salvati numarul de urgenta de pe spatele cardului in memoria telefonului.

Daca nu ati facut asta, apelati numarul unic 021 CARDURI, valabil pentru clientii BCR, BRD , Banca Transilvania, ING, Bancpost si CEC.

”Din momentul in care eu anunt pierderea cardului la banca mea, toate eventualele tranzactii ulterioare care s-ar putea efectua pe card sunt absorbite de banca si banca poarta toata raspunderea ulterioara",  spune Ciprian Niculae, intervievat de Stirile Pro TV.

Daca vreti sa folositi banii din cont pentru ca nu aveti cash la dumneavoastra, puteti sa apelati contracost la serviciile de urgenta ale bancii, insa este bine sa stiti ca sunt extrem de scumpe.

”Sunt undeva intre 100 si 150 de euro", precizeaza Ciprian Niculae.

In plus, aceste servicii sunt disponibile de obicei doar pentru cardurile gold sau platinum. Altfel spus, daca aveti un card obisnuit, o sa stati fara niciun euro pana la intoarcerea in tara. Ca sa nu ajungeti in acesta situatie total neplacuta, expertii va sfatuiesc sa luati cu dumneavoastra un card embosat, cu numere in relief. In Statele Unite sunt acceptate doar acestea.

Cardurile de credit, desi sunt mai scumpe decat cele de debit, vin cu avantajele lor. Odata cu ele aveti asigurare de deces, de invaliditate, de intarziere a bagajelor, a zborului, plus asigurare medicala. Mai mult, va ofera o protectie a cumparaturilor de pana la 100 de zile din clipa in care ati achizitionat un produs.

Pentru cardurile in lei, unele banci percep un comision de schimb valutar. De obicei este de 2% peste cursul oficial al BNR.

 

Stirile PRO TV

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos