Avansul la credite va fi eliminat la inceputul anului viitor

Avansul la credite va fi eliminat la inceputul anului viitor

Banca Nationala a supus dezbaterii publice un nou regulament privind creditele destinate persoanelor fizice. Noul text nu face nici o referire la obligativitatea achitarii unui avans minim de 25% in cazul contractarii unui credit, indiferent de natura lui. Aceasta masura era prevazuta prin norma 10/2005 privind limitarea riscului de credit. La data intrarii in vigoare

Banca Nationala a supus dezbaterii publice un nou regulament privind creditele destinate persoanelor fizice. Noul text nu face nici o referire la obligativitatea achitarii unui avans minim de 25% in cazul contractarii unui credit, indiferent de natura lui. Aceasta masura era prevazuta prin norma 10/2005 privind limitarea riscului de credit. La data intrarii in vigoare a acestui regulament se abroga norma 10/2005, modificata si completata prin norma 20, urmand ca noul regulament sa ii ia locul.

De asemenea, viitoare norma nu mai prevede o valoare minima a garantiilor solicitate de banci pentru creditele pentru investitii imobiliare. Potrivit actualelor reguli impuse de BNR, valoarea garantiilor in cazul unui credit ipotecar/imobiliar nu poate fi mai mica de 133%.

Termenul limita pentru transmiterea comentariilor in legatura cu acest proiect de regulament este 11 ianuarie 2007. In aceasta perioada, reprezentantii sistemului financiar bancar si nebancar, dar si opinia publica pot sa trimita propuneri pentru modificarea viitorului regulament, propuneri care vor intra in analiza Bancii Nationale.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos