Avalansa de oferte atractive de economisire

Avalansa de oferte atractive de economisire

Bancile au reactionat foarte rapid la masurile BNR ce vizeaza, printre altele, incurajarea ecomisirii (precum majorarea dobanzii cheie sau absorbtia lichiditatilor). Deciziile bancilor de majorare a dobanzilor la depozite continua sa se succeada intr-un ritm alert, dupa cele adoptate in saptamanile trecute (citeste mai mult aici), fiind dublate de o diversificare a ofertei de economisire

Bancile au reactionat foarte rapid la masurile BNR ce vizeaza, printre altele, incurajarea ecomisirii (precum majorarea dobanzii cheie sau absorbtia lichiditatilor). Deciziile bancilor de majorare a dobanzilor la depozite continua sa se succeada intr-un ritm alert, dupa cele adoptate in saptamanile trecute (citeste mai mult aici), fiind dublate de o diversificare a ofertei de economisire cu noi produse atractive.

Dupa doua saptamani de la majorarea dobanzilor la produsele de economisire, BCR revine astazi si lanseaza depozitul in lei cu dobanzi fixe si scadente de 6, 9 si 12 luni, ce se adreseaza persoanelor fizice. Pentru depozitele constituite la 6 luni dobanda este de 7,5%/an in cazul sumelor de pana la 5.000 lei, creste la 7,75%/an pentru sumele cuprinse intre 5.000 lei inclusiv si 10.000 lei exlusiv iar pentru ce depaseste 10.000 lei inclusiv dobanda ajunge la 8,00%/an. Dobanda creste cu 0,25 puncte procentuale, pe fiecare categorie de sume depuse, pentru fiecare 3 luni in plus la scadenta. De exemplu, pentru sumele de pana la 5.000 lei, dobanda pentru depozitul la 9 luni va fi de 7,75%, iar in cazul in care scadenta este de un an dobanda este de 8%.

Suma minima pentru constituirea unui depozit este de 1.000 lei (RON). Potrivit oficialilor BCR, in cazul depozitelor pe un an de zile, banca nu percepe comision de retragere numerar. “BCR face un nou pas pentru stimularea economisirii in Romania, oferind dobanzi fixe, foarte atractive, la depozitele constituite in lei, de pana la 8,5%/an si fara comision de retragere in cazul depozitelor pe un an de zile. Consideram stimularea economisirii pe perioade mai mari de timp drept un obiectiv strategic, toate miscarile facute, pe dobanzi si produse noi, sustinand politica BCR, de protejare a economiilor clientilor prin oferirea de alternative viabile”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv al Directiei Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR.

BCR este a treia banca ce a anuntat in primele zile ale acestei saptamani ca si-a imbunatatit oferta pe segmentul economisirii. OTP Bank a comunicat luni majorarea dobanzilor la depozitele in lei si euro, in functie de maturitatea depozitului si sumele economisite. Pentru economiile in lei, banca a urcat dobanda cu procentele de la 0,25 pp pana la 1,25 pp. Noile dobanzi pentru depozitele la termen in lei variaza intre 6,25% (pentru sume mai mici de 5000 lei si maturitate de 9 sau 12 luni) si 8,25% (pentru sume peste 5.000 lei, cu maturitate de 3 luni). In cazul depozitelor la termen in euro, dobanzile au urcat cu pana la 0,7 pp, variind intre 3,5% si 4,5%, in functie de suma si perioada.

Miscarea OTP a fost urmata la numai o zi de decizia Bancii Transilvania de a majora cu jumatate de punct procentual dobanzile la toate tipurile de depozite in lei, atat pentru populatie, cat si pentru firme. Pentru depozitele la termen clasice, noua dobanda este de 7,5% pentru o luna si 8% pentru restul termenelor pana la 12 luni. Pentru contul de economisii, o alternativa mai flexibila decat depozitele la termen, dobanda a urcat pana la 7,5% sau 8%, in functie de suma economisita. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos