Atentie: nu plecati la cumparaturi doar cu cardul!… aveti nevoie si de buletin

Febra cumpărăturilor pentru Sărbători a atins apogeul. Pentru a nu merge cu bani gheaţă prin aglomeraţia din magazine, mulţi români aleg să-şi achite cumpărăturile cu cardul. Nu toţi ştiu, însă, că din ce în ce mai mulţi comercianţi le solicită clienţilor care folosesc cardul să prezinte actele de identitate, pentru a împiedica astfel orice tentativă

Febra cumpărăturilor pentru Sărbători a atins apogeul. Pentru a nu merge cu bani gheaţă prin aglomeraţia din magazine, mulţi români aleg să-şi achite cumpărăturile cu cardul. Nu toţi ştiu, însă, că din ce în ce mai mulţi comercianţi le solicită clienţilor care folosesc cardul să prezinte actele de identitate, pentru a împiedica astfel orice tentativă de fraudă.

Măsura are la bază un ordin al Băncii Naţionale a României care recomandă comercianţilor să se asigure că aceste instrumente electronice de plată sunt folosite doar de posesorii lor.

"În România au existat posesori de carduri care au pierdut cardul şi lângă el era pinul de utilizare a cardului. Oricine găsea portmoneul putea folosi cardul", a declarat Mugur Şteţ, purtătorul de cuvânt al BNR.

Conform normelor BNR, nu pot folosi cardurile decât posesorii lor. Nu este acceptată nici măcar posibilitatea de a folosi cardul soţului sau al soţiei. Casierii au ceva mai multă bătaie de cap cu clienţii care au cetăţenie străină. Verificarea cardului şi a actului de identitate poate dura şi câteva zeci de minute.

În România sunt înregistrate, în prezent, peste 8 milioane de carduri, iar numărul tranzacţiilor a crescut, faţă de anul trecut, cu aproximativ 40%.

 

Sursa: Realitatea TV

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos