Atentie: CEASS nu este obligatoriu

Persoanele care calatoresc in tarile UE, indiferent de scop, nu sunt obligate sa aiba card europen de sanatate, romanii avand in continuare posibilitatea optarii si pentru asigurarile private, ca pana acum, informeaza Ministerul Sanatatii Publice. "Persoanele care calatoresc in tarile UE, indiferent de scop, nu sunt obligate sa detina CEASS (Cardul European de Asigurari Sociale

Persoanele care calatoresc in tarile UE, indiferent de scop, nu sunt obligate sa aiba card europen de sanatate, romanii avand in continuare posibilitatea optarii si pentru asigurarile private, ca pana acum, informeaza Ministerul Sanatatii Publice.

"Persoanele care calatoresc in tarile UE, indiferent de scop, nu sunt obligate sa detina CEASS (Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate). Este valabila si se poate utiliza si metoda asigurarilor private care se plateau pana acum la firmele de asigurari agreate de casele de asigurari de sanatate. Dar utilizarea cardului aduce mai multe avantaje materiale."

Conducerea Ministerului Sanatatii Publice cere caselor de asigurari de sanatate sa stabileasca si sa comunice cetatenilor modalitatea de eliberare a cardurilor si mai ales care sunt serviciile de care beneficiaza in afara granitelor posesorul unui card.

Ministerul Sanatatii Publice respinge acuzatiile conform carora prin introducerea cardului ministrul Sanatatii ar impiedica libera circulatie a cetatenilor romani in spatiul european. Totodata, Ministerul Sanatatii precizeaza ca a avut doar obligatia elaborarii legislatiei care sa permita punerea in circulatie a CEASS, alegerea firmei care realizeaza cardul, modalitatea de distribuire a acestuia si informarea cetatenilor fiind atributiile exclusive ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos