Atentie: cardul european de sanatate se elibereaza in 2007

Patronatele din industria asigurarilor recomanda cetatenilor romani, care calatoresc in strainatate, incheierea unei asigurari medicale private, pe langa cumpararea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate, potrivit unui comuniat de presa. Si asta dupa ce cetatenii au luat cu asalt sediul CASMB- pentru a face rost de card. Pentru a intelege mai vbine noul sistem, 

Patronatele din industria asigurarilor recomanda cetatenilor romani, care calatoresc in strainatate, incheierea unei asigurari medicale private, pe langa cumpararea Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate, potrivit unui comuniat de presa. Si asta dupa ce cetatenii au luat cu asalt sediul CASMB- pentru a face rost de card.

Pentru a intelege mai vbine noul sistem,  UNSAR si UNSICAR fac urmatoarele precizari: "Dorim sa tragem le atratem atentia cetatenilor care au inceput sa ia cu asalt Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti pentru a-si procura cardul european de sanatate, ca acesta nu va putea fi eliberat decat dupa ce Romania va fi membra UE", atentioneaza purtatorul de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu.

Recomandarea celor doua institutii pentru cetatenii care vor parasi teritoriul romanesc, incepand cu anul 2007: " pentru eliminarea tuturor efectelor care pot aparea ca urmare a unui eveniment neprevazut, UNSAR si UNSICAR, recomanda cetatenilor romani care vor calatori in strainatate dupa 1 ianuarie 2007 incheierea unei asigurari medicale private, pe langa achizitia Cardului European de Asigurari Sociale de Sanatate", se spune in  comunicat.

Cetatenii care vor cardul vor putea sa depuna cereri incepand cu data de 3 ianuarie. In aceasta zi, Romania va primi si un cod de acces european care va trebui sa fie inscriptionat pe card. Din acest motiv, romanii care vor pleca din tara in primele zile ale lunii ianuarie nu vor putea primi cadrul in avans pentru ca abia dupa aderarea la Uniunea Europeana UE, Romania va primi de la Bruxelles numarul european de identificare care trebuie sa figureze pe card. De asemenea, a explicat presedintele Vladescu, si legea cu privire la cardul european de sanatate va intra in vigore tot la 1 ianuarie 2007, de aceea cardurile nu pot fi procurate in avans de cei care vor sa plece din tara in primele zile ale anului nou.

Cardul european de asigurat va costa 2,166 lei, suma care include atat TVA-ul cat si costurile imprimarii si distribuirii documentului, potrivit presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Vladescu.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos