ATEbank a platit 48,7 mil. euro pentru pachetul de actiuni detinut la Mindbank

ATEbank a platit 48,7 mil. euro pentru pachetul de actiuni detinut la Mindbank

ATEbank a platit 16,64 milioane de euro pentru majorarea participatiei la banca romaneasca Mindbank la 69,01%, dupa ce, pentru pachetul initial de 57,12% din actiuni a platit 32 de milioane de euro. Suma totala platita de ATEbank pentru actiunile detinute la Mindbank se ridica la 48,7 milioane de euro, potrivit raportului financiar anual al grupului

ATEbank a platit 16,64 milioane de euro pentru majorarea participatiei la banca romaneasca Mindbank la 69,01%, dupa ce, pentru pachetul initial de 57,12% din actiuni a platit 32 de milioane de euro. Suma totala platita de ATEbank pentru actiunile detinute la Mindbank se ridica la 48,7 milioane de euro, potrivit raportului financiar anual al grupului elen.

ATE Bank, a cincea mare institutie de credit din Grecia dupa capitalizarea de piata, a semnat contractul de preluare a bancii romanesti in luna mai a anului trecut, cand a cumparat un pachet de 57,12% din actiuni. La finele anului 2006, banca elena si-a majorat participatia la 69,01%.

La sfarsitul anului trecut, Mindbank avea active de 100,5 milioane de euro, comparativ cu circa 80 de milioane de euro in decembrie 2005.

Portofoliul de credite acordate de Mindbank clientilor nebancari se situa, in decembrie 2006, la 37,5 milioane de euro, iar depozitele atrase de la aceeasi categorie de clienti erau in valoare de 49 milioane de euro.

Infiintata in anul 1990, Banca pentru Mica Industrie si Libera Initiativa MindBank, detine o retea de 13 sucursale in principalele orase din Romania.

In afara de ATE Bank, din structura actionariatului mai face parte Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti UCECOM, persoane fizice si companii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos