Atacurile tip phishing asupra clientilor BRD continua

Atacurile tip phishing asupra clientilor BRD continua

Tentativele de fraudare prin care atacatorii incearca sa afle informatii confidentiale de la clientii serviciului Internet Banking al BRD continua, mai multe mesaje e-mail denumite generic de tip "phishing" fiind transmise catre mai multi utilizatori de posta electronica. La fel ca in ale cazuri, mesajul transmis aparent de catre banca face referire la tentativele anterioare

Tentativele de fraudare prin care atacatorii incearca sa afle informatii confidentiale de la clientii serviciului Internet Banking al BRD continua, mai multe mesaje e-mail denumite generic de tip "phishing" fiind transmise catre mai multi utilizatori de posta electronica.

La fel ca in ale cazuri, mesajul transmis aparent de catre banca face referire la tentativele anterioare de frauda, pretinzand ca banca si-a schimbat in urma acestora sistemul informatic, astfel ca utilizatorilor li se solicita sa isi reintroduca datele personale pe un site care se aseamana cu cel al BRD, dar nu este gestionat de banca.

Reprezentantii BRD au declarat, la inceputul lunii aprilie, ca sistemul informatic nu a fost afectat in niciun fel intrucat acest gen de frauda presupune inselarea increderii persoanelor vizate, prin asumarea unei false identitati in mediul Internet, fara afectarea fizica/informatica a vreunui sistem al institutiei substituite.

De asemenea, banca a facut plangere penala si a facut cereri de blocare a site-urilor "fantoma".

BRD a reamintit clientilor ca nu solicita in nicio situatie informatii confidentiale prin e-mail (user/parola, numar de card, data expirarii acestuia, codul PIN). Aceste solicitari reprezinta tentative de furt de date personale/bancare si nu trebuie sa li se dea curs in nicio situatie.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos