Atac informatic asupra clientilor Raiffeisen Bank

Atac informatic asupra clientilor Raiffeisen Bank

Clientii Raiffeisen Bank au primit in aceasta dimineata un e-mail prin care erau invitati sa acceseze o pagina de internet asemanatoare portalului bancii. Jucand rolul paginii de inscriere pentru serviciul de Internet Banking al institutiei de credit, site-ul (vezi aici!!!) ii invita pe utilizatori sa divulge codul de utilizator, cu scopul de a avea acces

Clientii Raiffeisen Bank au primit in aceasta dimineata un e-mail prin care erau invitati sa acceseze o pagina de internet asemanatoare portalului bancii. Jucand rolul paginii de inscriere pentru serviciul de Internet Banking al institutiei de credit, site-ul (vezi aici!!!) ii invita pe utilizatori sa divulge codul de utilizator, cu scopul de a avea acces la conturile proprii. Cum adresa site-ului (http://www.nwcsd.ca/raiffeisenonline.ro/login/login.htm) nu are nici o legatura cu adresa de Internet a bancii, este clar ca asistam la un nou atac phishing.

In ultimii ani si mai cu seama in 2007, cele mai mari banci din Romania – BCR, BRD si Raiffeisen Bank – au avut parte de atacuri concertate din partea phisherilor, care au un singur scop: fraudarea conturilor. Cea mai asaltata institutie de credit a fost BRD, care in luna aprilie a facut fata celor trei valuri de mesaje de tip phishing adresate utilizatorilor serviciului de internet banking in decurs de mai putin de o saptamana.

Phishing reprezinta o forma de activitate criminala care consta in obtinerea datelor confidentiale, cum ar fi date de acces pentru aplicatii de tip bancar, aplicatii de trading sau informatii referitoare la carti de credit, folosind tehnici de manipulare a identitatii unei persoane sau a unei institutii.

Un atac de tip phishing consta, in mod normal, in trimiterea de catre atacator a unui mesaj electronic, folosind programe de mesagerie instanta sau telefon, in care utilizatorul este sfatuit sa-si dea datele confidentiale pentru a castiga anumite premii sau este informat ca acestea sunt necesare datorita unor erori tehnice care au dus la pierderea datelor originale. In mesajul electronic este indicata de obicei si o adresă de web care contine o copie a site-ului de web al institutiei financiare sau de trading.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos