Astra-Uniqa estimeaza in 2007 o crestere a primelor brute subscrise cu 63%, la 140 mil. euro

Astra-Uniqa estimeaza in 2007 o crestere a primelor brute subscrise cu 63%, la 140 mil. euro

Astra-Uniqa vizeaza pentru 2007 venituri din prime brute subscrise de 140 milioane de euro, in crestere cu 63% fata de nivelul consemnat anul trecut, precum si cresterea profitabilitatii, diversificarea portofoliului si continuarea extinderii teritoriale, a anuntat, marti, compania. De asemenea, compania are ca obiective sa dezvolte parteneriatul cu Raiffeisen Group si cu alte banci si

Astra-Uniqa vizeaza pentru 2007 venituri din prime brute subscrise de 140 milioane de euro, in crestere cu 63% fata de nivelul consemnat anul trecut, precum si cresterea profitabilitatii, diversificarea portofoliului si continuarea extinderii teritoriale, a anuntat, marti, compania. De asemenea, compania are ca obiective sa dezvolte parteneriatul cu Raiffeisen Group si cu alte banci si sa includa asiguratii intr-un program de servisare din momentul incheierii contractului pana la solutionarea daunelor.

Astra-Uniqa a obtinut anul trecut prime brute subscrise de 305,5 milioane de lei (circa 86,6 milioane de euro), cu 81,1 % mai mult decat in 2005, potrivit rezultatelor preliminare ale companiei.

Segmentul politelor de raspundere civila auto obligatorie si Carte Verde a detinut cea mai mare pondere in totalul primelor brute subscrise, cu o valoare de 150,8 milioane de lei, in crestere cu 61,9%, in timp ce categoria politelor Casco a inregistrat un avans de 97,5%, cu prime subscrise de 65,3 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al firmei.

Asigurarile pentru bunuri si cladiri au atras venituri de 16,9 milioane de lei, iar subscrierile la asigurarile de viata au inregistrat o stagnare.

Compania a obtinut 6,78 milioane de lei din subscrierile la asigurarile mijloacelor de transport aerian, inclusiv raspundere civila, dublu fata de anul anterior, in timp ce asigurarile mijloacelor de transport navale au cumulat un volum de prime brute subscrise de 19,2 milioane de lei, in crestere cu 67%.

Valoarea daunelor platite anul trecut de Astra-Uniqa a avansat cu 41%, la circa 123 de milioane lei, de la 87,5 milioane de lei in 2005, cresterea fiind inregistrata in principal la asigurari generale.

Compania detine 215 unitati teritoriale dupa ce a deschis anul trecut 25 de sucursale, agentii si puncte de lucru. De asemenea, societatea de asigurari si-a crescut in 2006 forta de vanzare cu 20%.

Astra-Uniqa a fost infiintata in anul 1991 si este unul dintre principalii asiguratori autohtoni. Principalul actionar al companiei este Nova Trade, cu o pondere de 73% in capitalul social, alaturi de compania austriaca Uniqa Group – 27%.

Piata asigurarilor a urcat anul trecut cu 33% fata de 2005, la peste 1,6 miliarde de euro. Reprezentantii industriei estimeaza pentru 2007 un ritm de crestere de circa 25%, care ar duce piata la peste doua miliarde de euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos