Asirom intampina probleme la preluarea Asirom Concordia

Actionarii companiei Asirom au aprobat preluarea contractelor, activelor si rezervelor tehnice ale societatii Asirom Concordia, insa actionarii minoritari s-au opus deciziei, potrivit unui comunicat de presa. Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) Asirom, din data de 14 decembrie 2006, a aprobat si acceptarea prin transfer a portofoliului de contracte de asigurare, a rezervelor tehnice aferente

Actionarii companiei Asirom au aprobat preluarea contractelor, activelor si rezervelor tehnice ale societatii Asirom Concordia, insa actionarii minoritari s-au opus deciziei, potrivit unui comunicat de presa.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) Asirom, din data de 14 decembrie 2006, a aprobat si acceptarea prin transfer a portofoliului de contracte de asigurare, a rezervelor tehnice aferente si a activelor care acopera rezervele tehnice de la SC Asirom – Concordia SA, la SC Asigurarea Romaneasca – Asirom SA, actionarii minoritari Brodhurst Investments Ltd, QVT Fund si Clairmont Holdings Ltd votand impotriva. Societatea Asirom-Concordia este controlata, in proportie de 98,8%, de catre Asirom.

Actionariatul Asirom este compus din: Interagro (49,99%), Broadhurst Investments Ltd (14,93%), QVT Fund (12,23%), Rafinaria Astra Romana (8,34%), AVAS (6,37%), Clairmont Holdings Ltd (0,36%) Bank Austria Creditanstalt (0,2%) si alti actionari, persoane fizice, printre care, potrivit comunicatului, reprezentantul Broadhurst Investments Ltd, Dan Barbulescu si Ionut Horia Dobrinescu.

Adunarea generala ordinara a actionarilor (AGOA) Asirom, intrunita in aceeasi zi, a aprobat, ca auditor financiar extern pentru anul 2006, societatea de audit Elite Consulting SA, cu o durata minima a contractului de un an.

Actionarii Asirom au mai aprobat, cu majoritate de voturi, ca rezultatele reevaluarii terenurilor si constructiilor aflate in patrimoniul Asirom, conform raportului de evaluare a proprietatilor imobiliare (terenuri si constructii) proprietatea Asirom, intocmit de SC Elf Expert SRL, sa fie reflectate in situatiile financiare ale Asirom, la data de 31 decembrie 2006, potrivit reglementarilor contabile.

Toate hotararile luate de actionari au fost aprobate de actionari cu o majoritate de circa 70% din voturi pentru, actionarii minoritari Brodhurst Investments Ltd, QVT Fund si Clairmont Holdings Ltd votand impotriva.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos