Asigurarea obligatorie a locuintelor functionala de la 1 iulie

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi adoptata de guvern pana la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lui februarie, astfel incat sa devina functionala pana la 1 iulie, a declarat sambata, la Galati, secretarul de stat din cadrul MAI, Victor Paul Dobre. Dobre a apreciat, sambata, ca maniera de lucru la Legea

Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea fi adoptata de guvern pana la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lui februarie, astfel incat sa devina functionala pana la 1 iulie, a declarat sambata, la Galati, secretarul de stat din cadrul MAI, Victor Paul Dobre. Dobre a apreciat, sambata, ca maniera de lucru la Legea privind obligativitatea asigurarii locuintei, care a implicat dezbateri si analize, a fost una mult mai fructuoasa decat adoptarea proiectului legislativ printr-o ordonanta de urgenta.

De asemenea, secretarul de stat a estimat ca documentul va trece prin Guvern cel mai probabil la sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii viitoare. “Cred ca a fost bine ca n-am promovat Legea asigurarilor obligatorii pentru locuinte pe ordonanta de urgenta, ci a fost foarte atent dezbatuta si analizata pentru ca e o lege care ne priveste pe toti cei 22 de milioane de locuitori ai Romaniei. Sper ca pana la sfarsitul acestei luni sau inceputul lunii februarie sa o trecem prin Guvern ca proiect de lege si sa o inaintam Parlamentului, solicitand procedura de urgenta, incercand astfel sa poata deveni deveni functionala cu data de 1 iulie 2007”, a declarat oficialul guvernamental.

Acesta a atras, insa, atentia asupra faptului ca aplicarea legii va dura ceva mai mult. “Sper sa devina functionala la 1 iulie. Aplicarea ei inseamna, insa, crearea forului, realizarea imprumutului, inceperea finantarii. Sunt multe lucruri. Nu stiu daca va trebui sa platim jumatate din rata pe jumatatea de an care ramane sau de la 1 ianuarie 2008. Sa vedem si cum va merge in Parlament. Noi vom cere procedura de urgenta, dar Parlamentul e stapanul”, a mai precizat Dobre.

Proiectul de lege privind introducerea asigurarilor obligatorii pentru locuinte a luat nastere dupa inundatiile catastrofale din primavara lui 2005, iar actul se refera, in principal, la asigurarea in cazul producerii unor catastrofe naturale. Potrivit documentului, fiecare roman care detine o locuinta este obligat sa o asigure, in caz contrar riscand amenzi usturatoare.

 

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos