Asiban urca in top 3 pe piata, cu afaceri de 186 mil. euro

Asiban urca in top 3 pe piata, cu afaceri de 186 mil. euro

Asiban a urcat in topul primilor trei asiguratori de pe piata locala, dupa ce a inregistrat anul trecut afaceri de 185,8 milioane de euro (620 de milioane de lei), in crestere cu 50% in lei fata de 2006.Asiguratorul a depasit astfel Asirom, care a incheiat anul trecut cu afaceri de circa 180 de milioane de

Asiban a urcat in topul primilor trei asiguratori de pe piata locala, dupa ce a inregistrat anul trecut afaceri de 185,8 milioane de euro (620 de milioane de lei), in crestere cu 50% in lei fata de 2006.Asiguratorul a depasit astfel Asirom, care a incheiat anul trecut cu afaceri de circa 180 de milioane de euro, potrivit unor declaratii anterioare ale managementului si BCR Asigurari, care a raportat prime brute subscrise de 174 de milioane de euro.

Asiban se afla acum pe locul trei in piata asigurarilor, dupa Allianz-Tiriac, care a subscris prime de 371 de milioane de euro, si Omniasig, care a ajuns la afaceri de aproape 250 mil. euro anul trecut, estimare realizata pe baza ritmului de crestere din primele trei trimestre ale anului trecut. La sfarsitul lui 2006, Asiban a fost al patrulea jucator din piata asigurarilor, insa dupa primele noua luni ale anului trecut compania fusese depasita usor de BCR Asigurari.

"Cresterea a provenit din asigurari de viata si din asigurari de credite. In decembrie a avut loc o explozie a creditelor, care s-a reflectat si in piata asigurarilor, iar primele brute subscrise in acea luna au crescut cu 58% fata de media din restul anului", a declarat pentru ZF Dumitru Ceraceanu, directorul general al Asiban.

Din asigurari generale, compania a subscris anul trecut prime brute de 152,4 milioane de euro (508,4 milioane de lei), in crestere cu 43% fata de 2006. Pe partea de asigurari de viata, cresterea primelor brute subscrise a fost mult mai mare, de aproape 92%, pana la 33,4 milioane de euro (111,6 milioane de lei).

Cea mai mare pondere in portofoliul Asiban o detin asigurarile auto – 57%, din care aproape 44% sunt asigurari Casco si 13%, asigurari de raspundere civila auto obligatorie. Ponderea politelor auto in afacerile companiei a scazut usor fata de 2006, cand a fost de 62%.

Asigurarile de credite, polite cumparate de banci si alte institutii financiare pentru a acoperi riscul de nerambursare a imprumuturilor de catre debitori, reprezentau anul trecut 14% din primele brute subscrise de Asiban, fata de 11% in 2006. Si asigurarile de viata si-au majorat ponderea de la 14% in 2006 la 18% anul trecut.
ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos