Arbitrul pensiilor private a aprobat o norma de autorizare a fondurilor de pensii

Arbitrul pensiilor private a aprobat o norma de autorizare a fondurilor de pensii

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, marti, norma privind autorizarea fondului de pensii administrat privat, a anuntat, miercuri, CSSPP. Norma privind privind autorizarea fondului de pensii administrat privat reglementeaza procedura, conditiile de autorizare si documentele care trebuie prezentate CSSPP in procesul de autorizare a fondurilor de pensii administrate privat.

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, marti, norma privind autorizarea fondului de pensii administrat privat, a anuntat, miercuri, CSSPP.

Norma privind privind autorizarea fondului de pensii administrat privat reglementeaza procedura, conditiile de autorizare si documentele care trebuie prezentate CSSPP in procesul de autorizare a fondurilor de pensii administrate privat. Norma este elaborata in aplicarea Legii 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, modificata si completata prin Legea nr.23/2007.

Potrivit normei, fondul de pensii administrate privat se infiinteaza in scopul punerii in practica a unei scheme de pensii administrate privat si poate functiona pe teritoriul Romaniei numai pe baza autorizatiei emise de catre CSSPP. "Norma a fost dezbatuta public si a fost analizata atat de catre organizatiile profesionale interesate, precum si de partenerii de dialog social", precizeaza CSSPP.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a intocmit recent calendarul de implementare a pensiilor obligatorii administrate privat care prevede, in prima etapa, elaborarea normelor de aplicare a legii privind pensiile private obligatorii. "Se preconizeaza ca la inceputul lunii aprilie 2007 sa inceapa procesul de autorizare si avizare a entitatilor care vor sa activeze pe aceasta piata", se afirma intr-un comunicat al CSSPP. Potrivit Comisiei, din luna august 2007, participantii vor putea sa aleaga fondul de pensii la care doresc sa adere, iar din luna ianuarie a anului 2008 va putea sa inceapa colectarea contributiilor la fondurile de pensii administrate privat.

Sursa: NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos