Arbitrul asigurarilor a sanctionat anul trecut 101 brokeri

Arbitrul asigurarilor a sanctionat anul trecut 101 brokeri

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat anul trecut 101 brokeri de asigurare, de la avertisment pana la retragerea autorizatiei de functionare, iar din acest an va lua masuri mai severe, pana la declararea starii de insolventa a brokerului, a spus vineri un oficial al CSA. Sanctiunile vor fi luate conform Legii 32/2000, Capitolul

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a sanctionat anul trecut 101 brokeri de asigurare, de la avertisment pana la retragerea autorizatiei de functionare, iar din acest an va lua masuri mai severe, pana la declararea starii de insolventa a brokerului, a spus vineri un oficial al CSA.

Sanctiunile vor fi luate conform Legii 32/2000, Capitolul VII, a precizat Aurelia Cristea, membru in consiliul CSA, la o conferinta a brokerilor de asigurari si pensii.

Ea a atentionat ca unii brokeri se inregistreaza la Registrul Comertului fara avizul CSA si, de asemenea, isi schimba adresa de corespondenta sau sediul fara sa anunte Comisia.

Oficialul CSA a mai spus ca unii brokeri transmit cu intarziere raportarile financiare, din cauza fluctuatiilor de personal in interiorul societatilor sau ca urmare a angajarii de personal necalificat.

Cristea a mai semnalat lipsa unei conduceri executive la unii brokeri, iar altii nu au un contract de raspundere civila profesionala, "care este o conditie obligatorie nu numai la autorizare, ci si pe toata durata functionarii ".

Un alt aspect negativ indicat de oficialul CSA se refera la relatia dintre brokeri cu asiguratorii, in sensul ca brokerii nu depun primele de asigurare la timp la societatile de asigurari. 

Primele din asigurarile intermediate de brokeri au ajuns la 640 milioane euro in 2007, in crestere cu 82,9% fata de anul anterior, a declarat directorul executiv al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Constantin Nastase.

Valoarea primelor intermediate anul trecut de brokerii de asigurari, de 640 milioane euro, reprezinta circa 29,8% din valoarea primelor brute subscrise de societatile de asigurari in 2007, de 2,15 miliarde euro. Veniturile totale afisate de brokerii de asigurari au sporit anul trecut cu 43% pana la 103 milioane euro, de la 72 milioane euro in 2006.

Piata de brokeraj in asigurari ar putea spori cu 30-35% in acest an, la mai mult de 830 milioane euro, ca urmare a cresterii pietei de asigurari in ansamblu, a mai spus Nastase.
(NewsIn)

ANUNT IMPORTANT. In perioada 17 – 19 aprilie 2008, la Institutul Bancar Roman, va avea loc cea de-a doua editie a TARGULUI BANKINGJOBS. Evenimentul ofera tuturor celor care doresc sa se angajeze in domeniul bancar un bun prilej de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane ale institutiilor de credit. Alte detalii pe www.targulbankingjobs.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos