Aprobarea normelor de creditare creaza avantaje concurentiale

Aprobarea normelor de creditare creaza avantaje concurentiale

Pana acum numai o banca a iesit pe piata cu imprumuturi care respecta noile reguli de creditare din Regulamentul nr. 3 al BNR. Banca centrala a aprobat saptamana trecuta normele de creditare ale Alpha Bank, iar de ieri banca ofera imprumuturi in conditii standard cu avans 15% si grad de indatorare de 55%, in timp

Pana acum numai o banca a iesit pe piata cu imprumuturi care respecta noile reguli de creditare din Regulamentul nr. 3 al BNR. Banca centrala a aprobat saptamana trecuta normele de creditare ale Alpha Bank, iar de ieri banca ofera imprumuturi in conditii standard cu avans 15% si grad de indatorare de 55%, in timp ce restul bancilor trebuie in continuare sa respecte regula avansului minim de 25% si a limitei de indatorare de 40%.

Interesul ridicat al clientilor pentru creditele ‘relaxate’ s-a vazut inca din prima zi in care Alpha Bank a introdus noua oferta de imprumuturi. Numarul clientilor care s-au prezentat luni la ghiseele Alpha Bank pentru a se interesa despre noile norme de creditare aprobate de catre Banca Nationala s-a triplat, a declarat, astazi, la The Money Channel, presedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu, citat de NewsIn.

"Ne si asteptam la acest prim val de clienti, nu neaparat de clienti care se califica din perspectiva noilor norme, dar de clienti care sunt interesati sa afle cat mai multe amanunte cu privire la efectele noilor norme", a adaugat presedintele Alpha Bank. Pe langa curiozitatea fireasca generata de noile conditii de creditare, o parte din clienti au ales sa contracateze credite in noile conditii inca din prima zi. Intr-o declaratie acordata ProTv in cursul zilei de luni, directorul operatiuni de la Alpha Bank, Ion Stan a precizat ca s-au acordat deja primele credite cu avans redus si grad de intatorare ridicat.

18 banci asteapta aprobarea BNR pentru acordarea de credite ‘relaxate’

Acest aflux ridicat de la ghiseele Alpha Bank este de asteptat sa se mentina, in conditiile in care banca este, cel putin pentru inca o saptamana, singura ce acorda astfel de credite ‘relaxate’, iar multi clienti interesati de contractarea unui credit in ultima perioada au preferat sa astepte aparitia noilor imprumturi. Potrivit declaratiilor directorului de marketing de la Volksbank din urma cu aproximativ trei saptamani din Ziarul Financiar, aproape jumatate dintre clienti se intereseaza de noile produse, iar multi prefera sa astepte pana cand acestea vor fi incluse in oferta, situatia fiind asemanatoare si la bancile mari.

In ceea ce priveste celelalte banci, acestea mai au de asteptat pana vor primi avizul BNR pentru normele de creditare.  „Deocamdata, aceste institutii de credit au de indeplinit anumite conditii, iar documentele sunt la analiza", a afirmat Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR. Acesta a precizat astazi ca 18 din cele 29 de institutii eligibile au depus la BNR noile norme de creditare pentru avizare. Pe langa Alpha Bank, printre primele banci care au depus la Banca Nationala aceste norme se numara BRD, CEC, Banca Transilvania, ABN Amro si Volksbank. De asemenea, BCR si Raiffeisen Bank au anuntat oficial ca au facut acest pas.

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos