Aproape 50% dintre romani nu au incredere in banci

Aproape 50% dintre romani nu au incredere in banci

Calitatea slaba a serviciilor, lipsa de informare in privinta riscurilor la care se expun clientii, precum si lipsa de  transparenta in activitatea bancara au contribuit decisiv la aparitia unui sentiment pronuntat de neincredere fata de banci. Situatia nu este o noutate nici pentru bancheri, mai multi oficiali ai institutiilor de credit abordand in ultima vreme

Calitatea slaba a serviciilor, lipsa de informare in privinta riscurilor la care se expun clientii, precum si lipsa de  transparenta in activitatea bancara au contribuit decisiv la aparitia unui sentiment pronuntat de neincredere fata de banci. Situatia nu este o noutate nici pentru bancheri, mai multi oficiali ai institutiilor de credit abordand in ultima vreme acest subiect delicat. Majoritatea au cazut de acord asupra faptului ca romanii nu au o imagine tocmai buna despre banci.

Publicatia www.bankingnews.ro a realizat un sondaj de opinie la care au participat 970 de cititori. Practic, am urmarit sa evaluam increderea romanilor in serviciile pe care le ofera  bancile din Romania, in acest sens vizitatorii site-ului fiind invitati sa raspunda la intrebarea „Ai incredere in banci?. Participantii au putut opta pentru una dintre urmatoarele variante: "Da (cu certitudine ) ", "Oarecum, sunt precaut(a) " si  "Deloc”.

Potrivit sondajului www.bankingnews.ro, romanii sunt rezervati in ceea ce priveste increderea pe care o acorda institutiilor de creditare. Din numarul total de repondenti doar 31,86 % au mentionat ca au incredere in banci, iar 23,91% au spus ca au oarecum incredere in banci, insa sunt precauti atunci cand apeleaza la serviciile bancare. Alarmant este faptul ca aproape jumatate dintre respondenti (44,23%) si-au aratat neincrederea totala fata de banci, optand pentru varianta de raspuns “Deloc”.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos