Aproape 1.000 de vizitatori au trecut pragul Targului BankingJobs in prima zi

Aproape 1.000 de vizitatori au trecut pragul Targului BankingJobs in prima zi

Aflat la cea de-a treia editie, targul de locuri de munca BankingJobs, dedicat exclusiv institutiilor din domeniul financiar-bancar, s-a impus ca un eveniment de notorietate pe segmentul intermedierii de resurse umane. Targul si-a deschis portile ieri, cele 22 de companii participante, banci, IFN-uri si sprecialisti in recuperarea de creante, oferind vizitatorilor numeroase oportunitati de angajare,

Aflat la cea de-a treia editie, targul de locuri de munca BankingJobs, dedicat exclusiv institutiilor din domeniul financiar-bancar, s-a impus ca un eveniment de notorietate pe segmentul intermedierii de resurse umane. Targul si-a deschis portile ieri, cele 22 de companii participante, banci, IFN-uri si sprecialisti in recuperarea de creante, oferind vizitatorilor numeroase oportunitati de angajare, de la entry-level pana la pozitii foarte specializate in centrale. In prima zi, aproape 1.000 de persoane au trecut pragul Institutului Bancar Roman, gazda targului, pentru a intra in contact cu institutiile financiare prezente. In a doua zi a evenimentului (10 octombrie), vizitatorii vor avea posibilitatea sa cunoasca indeaproape cateva dintre institutiile participante, in cadrul unor seminarii de prezentare a companiilor si oportunitatilor de cariera oferite de acestea. Astfel, de la 14.30 va dau intalnire cei de la Opportunity Microcredit, urmati la ora 16.00 de catre Raiffeisen Bank, iar la 17.30 de BRD.

In conferinta de presa ce a deschis Targul BankingJobs, directorul Gestiune Individuala si Recrutare din BRD, Mihaela Feodorof, a salutat initiativa organizarii targului si a subliniat necesitatea acestuia intr-o piata a fortei de munca a sectorului bancar marcata de un deficit ridicat de personal. Reprezentantul BRD a evidentiat rezultatele foarte bune obtinute de banca prin participarea la cele doua editii anterioare ale targului.

“BRD a fost de la inceput partenerul Targului BankingJobs si a sustinut aceasta initiativa, iar participarea a fost incununata cu succese. Am selectat aproximativ 900 de CV-uri la a doua editie a Targului BankingJobs si 400 la prima”, a declarat Mihaela Feodorof.

Gabriela Constantinescu, directorul Departamentului de Resurse Umane din cadrul Piraeus Bank, a punctat cateva dintre provocarile cu care se confrunta piata de resurse umane din domeniul bancar. Anul acesta a debutat o perioada de schimbari profunde pentru sistemul bancar, determinate de criza financiara de la nivel mondial, ce presupun schimbari ale modelelor de business si ale strategiilor. Reprezentantul Piraeus apreciaza ca, in aceste conditii, focusul pentru departamentele de resurse umane din banci va fi pe mentinerea angajatilor.

Pana acum “cantitatea” a primat, bancile angajand un numar foarte ridicat de persoane pentru a sustinerea extinderea teritoriala rapida. Alimentarea acestei dezvoltari agresive cu resursa umana de calitate a lasat de dorit, este de parere Gabriela Constantinescu, care apreciaza ca o parte sensibila din absolventii de facultatile de specialitate nu au fost bine calificati. De asemenea, perceptia unei parti dintre tinerii care vor sa angajeze despre  despre banci, responsabilitatile si beneficiile din acest sistem, sunt gresite. “Ne confruntam cteodata cu niste cereri salariale aberante din partea unor candidati”, a declarat Constantinescu.

In perioada urmatoare, arata oficialul Piraeus, nevoia de personal a bancii va ramane la un nivel ridicat, acesta fiind si motivul participarii la Targul BankingJobs. Cel de la Piraeus isi vor derula in aceleasi coordonate planul de dezvoltare pentru acest an, urmand sa deschida pana la sfarsitul lui inca 20 de unitati.

Targul BankingJobs este deschis astazi, 10 octombrie, intre orele 11.00 – 19.00, si sambata, 11 octombrie, intre orele 10.00 – 17.00, accesul vizitatorilor fiind gratuit. Evenimentul se desfasoara la  Institutul Bancar Roman, localizat in spatele magazinului Unirea, pe strada Negru Voda, nr. 3, Sector 3, Bucuresti. Participa peste 20 de institutii financiar-bancare, de la "greii" sistemului, pana la jucatori mai mici, aflati intr-o dezvoltare rapida, nume noi pe piata bancara autohtona, IFN-uri si companii de recuperare a creditelor. Este vorba despre BRD, BCR, Piraeus Bank, Banca Transilvania, ProCredit Bank, Bank of Cyprus, Royal Bank of Scotland, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, Credit Europe Bank, Alpha Bank, Banca Romaneasca, MKB Romexterra Bank, Libra Bank, Intesa Sanpaolo Bank, Bank Leumi, Garanti Bank, Romanian International Bank, Provident Financial, EOS KSI, Opportunity Microcredit.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos