Aprecierea leului fata de euro va incetini, crede Erste

Aprecierea leului fata de euro va incetini, crede Erste

Cursul de schimb leu/euro va fi de circa 3,4 unitati la finele acestui an, ceea ce inseamna o aplanare a aprecierii monedei nationale in termeni nominali, pe fondul persistentei unui deficit de cont curent ridicat, scrie editia on-line a Ziarului Financiar, citand surse Mediafax. Aceasta este opinia analistului pe probleme macroeconomice de la Erste Bank,

Cursul de schimb leu/euro va fi de circa 3,4 unitati la finele acestui an, ceea ce inseamna o aplanare a aprecierii monedei nationale in termeni nominali, pe fondul persistentei unui deficit de cont curent ridicat, scrie editia on-line a Ziarului Financiar, citand surse Mediafax. Aceasta este opinia analistului pe probleme macroeconomice de la Erste Bank, Rainer Singer.

"Anticipam o reducere usoara a deficitului de cont curent, determinata de imbunatatirea exporturilor, sustinute prin investitiile straine directe din ultimii ani. Cu toate acestea, aprecierea abrupta din ultimele saptamani nu este sustenabila, iar trendul nu va continua", explica Singer.

Modelul Erste estimeaza un deficit de cont curent la finele anului de 9,2% din PIB, concomitent cu o crestere economica de 6,5%. Pentru 2006, previziunile Erste luau in considerare o crestere a PIB de 7%, in timp ce ultimele cifre avansate de analistii din Romania indica o majorare a PIB cu aproape 8%.

De asemenea, analistul Erste se asteapta ca BNR sa efectueze doua reduceri ale dobanzii de politica monetara in partea a doua a anului, astfel incat aceasta sa ajunga la 8,25% la finalul lui 2007. Pentru luna ianuarie, Banca Nationala a stabilit un nivel de 8,75% pentru dobanda de politica monetara.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos