Apartamentele vechi s-ar putea ieftini anul acesta cu pana la 15%

Apartamentele vechi s-ar putea ieftini anul acesta cu pana la 15%

Potrivit companiei Colliers, locuintelor din blocurile vechi s-ar putea ieftini anul acesta cu procente cuprinse intre 5% si 15%. In perioada aprilie – mai, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 5%, de la 1892 euro/mp, la 1.808 euro/mp, arata indicele preturilor apartamentelor calculat de Colliers. „Aceasta depreciere este efectul scaderii numarului de tranzactii pe piata din

Potrivit companiei Colliers, locuintelor din blocurile vechi s-ar putea ieftini anul acesta cu procente cuprinse intre 5% si 15%. In perioada aprilie – mai, apartamentele vechi s-au ieftinit cu 5%, de la 1892 euro/mp, la 1.808 euro/mp, arata indicele preturilor apartamentelor calculat de Colliers. „Aceasta depreciere este efectul scaderii numarului de tranzactii pe piata din lunile aprilie-mai si a fost posibila datorita caracterului subiectiv al preturilor apartamentelor vechi”, se arata in analiza prezentata de companie.

In ceea ce priveste apartamentele noi, indicele preturilor a stagnat in mai la nivelul de 1.909 euro/mp, acelasi ca al lunii precedente. Pentru intregul an, reprezentantii Colliers estimeaza ca preturile apartamentelor noi se vor mentine in jurul aceluias nivel, intre 1.150 euro si 2.200 euro metrul patrat, plus TVA.

Raportul pe mai prezentat de Colliers arata ca indicele preturilor locuintelor din Bucureşti – atat noi, cat si vechi – a fost de 1.843 euro/mp, cu 45 de euro sub valoarea din aprilie, continuand trendul oscilant de la inceputul anului. "In ciuda acestei scaderi cu 2,4%, pretul locuintelor se mentine peste valoarea inregistrata in luna ianuarie 2008, de 1.826 euro/mp, iar minimul atins in primele cinci luni este inca destul de departe, preturile mai avand de coborat 67 de unitati pentru a trece acel prag",  precizeaza analiza Colliers.

Fata de primul trimestru din 2007, preturile au crescut cu 34%. Analistii Colliers apreciaza ca scumpirile procentuale din anii trecuti se vor repeta cu greu, in conditiile in care deja se inregistreaza valori mai mici de crestere unitara fata de cele din anii precedenti. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos