Apare prima banca de credite ipotecare

Apare prima banca de credite ipotecare

Vesti mari aduc cei de la Imofinance Cluj pentru piata de credite ipotecare din Romania. Prin majorarea cu 6 milioane de euro a capitalului se pregateste autorizarea Societatii de Credit ipotecar Imocredit ca banca ipotecara. Prin aceasta schimbare de statut, cei de la Imocredit vor aduce un element nou pe piata creditelor din Romania. Legislatia

Vesti mari aduc cei de la Imofinance Cluj pentru piata de credite ipotecare din Romania. Prin majorarea cu 6 milioane de euro a capitalului se pregateste autorizarea Societatii de Credit ipotecar Imocredit ca banca ipotecara. Prin aceasta schimbare de statut, cei de la Imocredit vor aduce un element nou pe piata creditelor din Romania. Legislatia privind autorizarea de banci ipotecare precum si reglementarea emisiunilor de obligatiuni a fost promulgata in martie… anul acesta. Noile norme pe care le pune la punct BNR vor face posibil ca in 6, maxim 8 luni, Imofinance sa se lanseze ca banca ipotecara.
 
Ultimele masuri administrative pe care BNR le impune pentru a mai tempera ascensiunea creditului de consum, atat in lei cat si in valuta, se pare ca nu vor mari insa costul banilor atrasi pe termene medii si lungi, destinati creditelor ipotecare.

Intr-un comunicat de presa, Imofinance prezinta si destinatia restului de capital ce a fost investit de cei 48 de actionari. Se vor demara astfel lucrarile de constructie la un cartier din Sibiu, compus din sapte blocuri, precum si un complex comercial si de birouri in Cluj-Napoca ce se va intinde pe 6.000 mp. In aceasta perioada au mai fost autorizate spre functionare inca doua noi societati pe actiuni din cadrul Imocredit. Este vorba despre Imoleasing, specializata in finantari de imobile si de alte bunuri in sistem leasing si despre MicroImo, specializata in operatiuni de micro-creditare.

Imofinance Cluj este o societate ce detine pachetul de control al celor doua societati active in acest moment in cadrul Grupului Imo. Este vorba despre Imoinvest, din care se detine 71,8% din capitalul social si despre Imocredit din care Imofinance SRL are 54,4%. Grupul IMO se descrie ca fiind singurul grup de afaceri din Romania care ofera atat locuinte cat si solutii financiare. Obiectivul societatii Imofinance SRL se regaseste in prestarea de „activitati de managementul holgingurilor”, conform declaratiilor de site-ul oficial al grupului. Imofinance coordoneaza deci activitatile principale ale grupului si de asemenea si activitatile de treezorerie, serviciile legale si cele de administrare ale retelei informatice.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos