Apare o noua banca cu capital integral romanesc in iulie

Apare o noua banca cu capital integral romanesc in iulie

BNR va acorda în luna iulie, cel mai probabil, autorizatia de functionare pentru o institutie de credit cu capital integral romanesc, Consiliul de Administratie al bancii centrale discutand în prezent pe aceasta tema, a declarat joi directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza. "Luna viitoare (iulie, n.r.), o banca cu capital integral romanesc va

BNR va acorda în luna iulie, cel mai probabil, autorizatia de functionare pentru o institutie de credit cu capital integral romanesc, Consiliul de Administratie al bancii centrale discutand în prezent pe aceasta tema, a declarat joi directorul Directiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza. "Luna viitoare (iulie, n.r.), o banca cu capital integral romanesc va primi autorizatia de functionare din partea BNR. În prezent, exista discutii la nivelul Consiliului de Administratie pe aceasta tema", a spus Cinteza, la The Money Channel.

În ce priveste vanzarea Royal Bank of Scotland (RBS), Cinteza a declarat ca "discutiile au ajuns la un nivel avansat", însa Banca Nationala a Romaniei (BNR) este interesata în primul rand ca "în spatele fiecarei banci sa fie actionari puternici, cu care sa putem discuta, nu un actionariat fragmentat". Pe piata romaneasca activeaza în prezent 43 de banci, inclusiv sucursale ale bancilor straine si Creditcoop. Dintre acestea, sase sunt banci cu capital majoritar autohton (CEC Bank, Banca Transilvania, EximBank, Banca Comerciala Carpatica, Libra Bank si Creditcoop), restul de 36 avand capital majoritar strain.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos