Anglo-Romanian Bank a ales solutiile Fernbach

Subsidiara din Londra a Bancii Comerciale Romane (BCR), Anglo-Romanian Bank, a ales o solutie informatica a companiei luxemburgheze Fernbach pentru a fi conforma criteriilor Basel II, a informat, vineri, portalul Banking Technology. Anglo-Romanian Bank are termen limita 1 ianuarie 2008 pentru conformarea cu criteriile Basel II, iar solutia informatica a producatorului de sisteme de management

Subsidiara din Londra a Bancii Comerciale Romane (BCR), Anglo-Romanian Bank, a ales o solutie informatica a companiei luxemburgheze Fernbach pentru a fi conforma criteriilor Basel II, a informat, vineri, portalul Banking Technology. Anglo-Romanian Bank are termen limita 1 ianuarie 2008 pentru conformarea cu criteriile Basel II, iar solutia informatica a producatorului de sisteme de management al riscului Fernbach, FlexFinance Basel II Ready to Go, are avantajul ca poate fi instalata in doar sase saptamani, folosind modele care importa in mod automat date relevante provind conformitatea cu acordul Basel II, potrivit sursei citate.
"Dupa ce am evaluat cu atentie piata, consideram ca solutia Basel II Ready to Go a companiei Fernbach este ideala pentru banca noastra. Componentele tehnologice si programul informatic sunt preconfigurate pentru a indeplini cu strictete cerintele noastre, fara a fi nevoie de aptitudini informatice sau functionale suplimentare, iar solutia este furnizata la un cost fix", a declarat directorul de operatiuni al Anglo-Romanian Bank, David King, citat de Banking Technology.
Solutia Basel II Ready to Go permite instalarea unor versiuni imbunatite, astfel incat banca sa poata sa indeplineasca pe viitor cerinte suplimentare ale acordului Basel II.
Basel II foloseste un concept structurat pe trei criterii, menite sa asigure stabilitate financiara sistemului bancar. Primul criteriu este cel al cerintelor minime de capital, al doilea se refera la supravegherea sistemului, iar al treilea pilon se refera la disciplina bancara si mareste transparenta pietei bancare, obligand bancile sa publice informatii mai numeroase.

Anglo-Romanian Bank, cu sediul la Londra, are sucursale in Frankfurt, Bucuresti, Constanta, Sibiu si Timisoara. Banca avea, la finele anului 2005, active de 393 milioane euro si a afisat un profit inainte de impozitate de 3 milioane euro. Sucursala din Romania a bancii avea, la finele lunii septembrie a anului trecut, active de 581 milioane lei (164 milioane euro) si o cota de piata de 0,38%, potrvit datelor bancii centrale.

 

Sursa:NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos