Angajati din BRD Gorj anchetati pentru frauda

Angajati din BRD Gorj anchetati pentru frauda

O angajata a BRD Gorj a fost retinuta, marti, de procurori intr-un dosar in care mai multe persoane sunt cercetate penal in stare de libertate sau de arest preventiv pentru modul de acordare a unor credite bancare, transmite MEDIAFAX. Elena Contoloru este ofiter de credite la sucursala Gorj a Bancii Romane de Dezvoltare si este

O angajata a BRD Gorj a fost retinuta, marti, de procurori intr-un dosar in care mai multe persoane sunt cercetate penal in stare de libertate sau de arest preventiv pentru modul de acordare a unor credite bancare, transmite MEDIAFAX. Elena Contoloru este ofiter de credite la sucursala Gorj a Bancii Romane de Dezvoltare si este sotia fostului director al BCR Gorj Dumitru Contoloru, anchetat de DNA cu doi ani in urma intr-un dosar ce viza acordarea ilegala a unor credite in valoare de circa 1.000 de miliarde de lei vechi.

Conform purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, procuror Cristina Ciobanu, Elena Contoloru percepea o taxa de circa 1.250 de lei de la fiecare solicitant de credite, sumele imprumutate fiind acordate ulterior in baza unor acte false. Ea este acuzata ca ar fi procedat in acest mod in cazul a 18 persoane.

      
O alta angajata a BRD Gorj, Maria Bacatea, era audiata, la ora transmiterii acestei stiri, la Parchetul Gorj, fiind cercetata penal pentru fapte care i se imputa si colegei sale. Alti doi barbati sunt cercetati in stare de arest preventiv de aproximativ o luna pentru ca ar fi pus la punct sistemul fraudulos de acordare a creditelor, prejudiciul cauzat bancii fiind estimat de procurori la circa o jumatate de milion de lei. Nu mai putin de 40 de persoane sunt si ele cercetate in stare de libertate pentru ca au consimtit sa ia credite in baza unor acte false.
    

Surse bancare au declarat corespondentului MEDIAFAX ca documentele care au stat la baza intocmirii dosarelor de creditare au fost atat de bine falsificate incat ofiterii de credit anchetati nu aveau cum sa descopere falsurile.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos