Analistii prevad in viitor rate mai mici la creditele in euro

Analistii prevad in viitor rate mai mici la creditele in euro

Tendinta BCE de a reduce in continuare rata dobânzii conjugata cu inflatia scazuta din majoritatea tarilor ECE, ar putea conduce la reducerea dobânzilor in majoritatea tarilor, precum si un nivel al Euribor-ului sub rata dobânzii cheie. Conform Raiffeisen Research, momentul de vârf al inflatiei a fost deja depasit in cele mai multe tari ale Europei

Tendinta BCE de a reduce in continuare rata dobânzii conjugata cu inflatia scazuta din majoritatea tarilor ECE, ar putea conduce la reducerea dobânzilor in majoritatea tarilor, precum si un nivel al Euribor-ului sub rata dobânzii cheie. Conform Raiffeisen Research, momentul de vârf al inflatiei a fost deja depasit in cele mai multe tari ale Europei Centrale si de Est. „Ne asteptam la rate ale inflatiei mai mari doar in cazul Ungariei, Republicei Cehe si Ucrainei in 2012, din cauza masurilor fiscale implementate in aceste tari”, spune Peter Brezinschek, seful Raiffeisen Research. In prima jumatate a lui 2012, posibilele taieri ale ratei dobânzii de catre Banca Centrala Europeana ar putea impinge ratele pe termen scurt ale Euribor sub rata dobânzii cheie.

 

"In conditiile unor rate ale inflatiei in scadere, acest lucru ar putea de asemenea sa conduca la scaderi ale ratelor dobânzilor in cele mai multe piete, din Polonia pâna in Romania. Ungaria este singura tara in care ne ateptam ca banca centrala sa stabilizeze rata fragila de schimb mentinând rata dobânzii cheie la un nivel ridicat", mai spune seful Raiffeisen Research.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos