Americanii si britanicii vor cea mai mare banca din Olanda

Americanii si britanicii vor cea mai mare banca din Olanda

In ultimele zile atentia mediului financiar este atrasa de o posibila fuziune dintre a treia banca din Marea Britanie, Barclay’s si cea mai mare banca olandeza, ABN Amro, din care ar rezulta o banca care s-ar situa pe pozitia a sasea pe plan global. Planurile Barclay’s ar putea fi date peste cap de intrarea unui

In ultimele zile atentia mediului financiar este atrasa de o posibila fuziune dintre a treia banca din Marea Britanie, Barclay’s si cea mai mare banca olandeza, ABN Amro, din care ar rezulta o banca care s-ar situa pe pozitia a sasea pe plan global. Planurile Barclay’s ar putea fi date peste cap de intrarea unui nou jucator in aceasta afacere, Citigroup. Citand publicatia Wall Street Journal, agentia Reuters anunta ca unii directori ai Citigroup fac presiuni pentru ca gigantul bancar american sa inainteze o oferta pentru ABN AMRO.

Citigroup analizeaza deja posibilitatea unei oferte pentru preluarea ABN AMRO, cea mai mare banca din Olanda, si ar putea recurge la o preluare ostila, conform unor surse neprecizate citate de Wall Street Journal. Purtatorii de cuvant ai ambelor banci au refuzat sa comenteze aceste stiri.

Barclay’s a reusit sa obtina o intelegere exclusiva pentru a negocia cu ABN AMRO si a pus pe masa un proiect pentru o noua banca, rezultata din fuziunea celor doua, care ar avea o valoare de piata de peste 166 miliarde USD. Proiectul prevede ca banca va fi listata la Londra si va avea sediul in Amsterdam, iar cele doua posturi de la varf vor fi impartite intre persoane provenite din ambele banci.

Analistii au avertizat ca oferta Barclays pentru ABN AMRO va determina alti jucatori sa depuna contra-oferte mai avantajoase in cel mult doua saptamani.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos