Alpha Bank vrea sa-si dubleze volumul creditelor in doi ani

Alpha Bank vrea sa-si dubleze volumul creditelor in doi ani

Potrivit raportului prezentat de catre Alpha Bank investitorilor, volumul creditelor acordate de subsidiara din Romania se ridica anul trecut la 1,2 miliarde euro. Obiectivul pentru 2008 este dublarea volumului creditelor de Alpha Bank Romania, acesta urmand sa ajunga la 2,5 miliarde de euro. Banca detine in prezent o cota de piata de 4% pe piata

Potrivit raportului prezentat de catre Alpha Bank investitorilor, volumul creditelor acordate de subsidiara din Romania se ridica anul trecut la 1,2 miliarde euro. Obiectivul pentru 2008 este dublarea volumului creditelor de Alpha Bank Romania, acesta urmand sa ajunga la 2,5 miliarde de euro. Banca detine in prezent o cota de piata de 4% pe piata creditelor, iar previunile indica un nivel de 9% la finele lui 2010.

Dupa primul trimestru, Alpha Bank a raportat credite in valoare totala de 1,5 miliarde euro, in crestere cu 101% fata de martie 2006. Cota de piata estimata de banca pe total credite este de 5,1%. Imprumuturile pentru populatie insumeaza 256 de milioane euro, cu 80% peste nivelul din perioada similara a anului trecut. Creditele ipotecare au consemnat cel mai bun avans pe segmentul persoanelor fizice, cu o crestere de 97%, la 141 milioane euro, respectiv 5,8% din piata

Depozitele bancii insumeaza 907 milioane euro, in crestere fata de sfarisitul lui 2006, cand valoarea acestora era de 829 milioane euro. Din aceste depozite, 74% reprezinta surse atrase pe partea de retail. Obiectivul pentru 2010 este cresterea volumului depozitelor pana la 3,8 miliarde euro.

Demetrios Mantzounis, director executiv al grupului elen Alpha Bank, precizeaza ca subsidiara din Romania va deschide pana la sfarsitul anului 2010 230 de sucursale, pentru a-si majora reteaua teritoriala la 300 de unitati. In prezent reteaua bancii cuprinde 76 de sucursale si agentii.

Conform planului de extindere, activele Alpha Bank Romania vor creste in medie cu 55% pe an pana in 2010. La sfarsitul anului trecut, activele bancii erau de 2,1 miliarde euro, in crestere cu 59% fata de 2005. Cota de piata inregistrata de Alpha Bank in Romania la sfarsitul anului 2006 era de 4,2%, tinta pentru urmatorii ani fiind atingerea unei cote de 10%.

Oficialii greci estimeaza incetinirea ritmului creditarii in tara noastra. Pentru anul acesta, datele publicate indica un avans al creditarii de 45%, in comparatie cu 60% anul trecut. Pentru 2008, cifrele Alpha Bank indica o crestere de 33%.

Creditarea este la un nivel redus in Romania. Potrivit datelor Alpha Bank, imprumuturile in tara noastra reprezentau anul trecut numai 26% din PIB, unul dintre cele mai reduse nivele din Sud-Estul Europei. Ca structura, raportul credite acordate companiilor / PIB este de 15%, iar imprumuturile persoanelor fizice reprezinta numai 11% din PIB. Un raport mai redus dintre imprumuturi si PIB, de numai 19%, se inregistra anul trecut in Albania, in timp ce in Bulgaria acest indicator era de 46% iar in Serbia de 29%. La nivelul statelor din zona Euro, acest raport depaseste 120%. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos